Search
Miercuri 23 Octombrie 2019
  • :
  • :

Venituri de peste 5 milioane de euro pentru Alevia în 2018

Alevia, compania românească specializată în producția de suplimente alimentare și ceaiuri, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri în valoare de 5.900.000 euro. Cu o creștere cu 10% față de anul anterior, compania a generat un profit în valoare de 750.000 de euro. Pentru anul în curs, compania estimează o creștere cu 10% a cifrei de afaceri.

Cea mai mare pondere în evoluția cifrei de afaceri o are dezvoltarea de produse noi respectiv creme și ceaiuri premium,  dar și dezvoltarea canalelor de distribuție.

Astfel, în 2018, compania a finalizat toate lucrările pentru spațiile noi de producție și depozitare, având o suprafață totală de 3000mp. Investiția s-a ridicat la o valoare de 2 milioane de euro și a vizat dezvoltarea capacității de producție dar și retehnologizarea secțiilor deja existente.

În vederea creșterii portofoliului de produse, Alevia a lansat în decursul anului anterior noi produse din gama food și de asemenea gama de ceaiuri premium, sub marca Tabieturi, compusă din 9 sortimente de ceai, cu plicuri ambalate individual. Astfel, portofoliul de produse a ajuns în acest an la un număr de 340: gama de suplimente conține 163 de produse, cea de ceaiuri 104 sortimente, din care 9 ceaiuri premium sub gama TABIETURI, gama de siropuri conține 9 siropuri pentru adulți și 8 pentru copii, categoria produselor food conține 46 produse, iar gama de creme conține 12 produse.

Cea mai mare creștere pe categoria de produse înregistrată în 2018 a fost la gama food urmată de gama de creme și gama de ceaiuri. Ponderea cea mai mare din business o au suplimentele, cu un procent de 61%, urmate de ceaiuri cu 20% și creme cu 9%.

Pentru anul 2019, Alevia își propune o creștere a cifrei de afaceri cu 10%. În atingerea scopului, compania urmărește să își consolideze vânzările pe categoria de comprimate, dar și dezvoltarea acestei game cu 15 produse noi. De asemenea, pe lângă dezvoltarea portofoliului de produse, compania are în vedere și dezvoltarea portofoliului de clienți.

Despre Alevia

Alevia (www.alevia.com.ro) este o companie românească înființată în 1994, specializată în producția de suplimente alimentare și ceaiuri. Compania, în care lucrează 200 de angajați, produce 140 de tipuri de suplimente nutritive și 60 de sortimente de ceaiuri, disponibile în peste 4.000 de farmacii și magazine din România. Toate produsele Alevia sunt înregistrate, aprobate și avizate de S.N.P.M.A.P.S., parte din Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) București și Ministerul Sănătății. Producția se desfășoară în concordanță cu toate cerințele legii pentru fiecare tip de produs. Alevia are implementat sistemul ISO 9001:2008 de la Lloyd’s Register, din Marea Britanie, unul dintre liderii internaționali în domeniul certificării calității.  
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *