Search
Miercuri 28 Iulie 2021
  • :
  • :

Agrifood Innovation Summit 2021: Tendințe în domeniul agroalimentar

Antreprenori, cercetători, profesori și reprezentanți ai sistemului public care își doresc să susțină inovația în domeniul agroalimentar vor discuta pe 26 mai, online, la Agrifood Innovation Summit 2021, despre tendințele care definesc viitorul industriei și despre ecosistemul agritech și foodtech din România.

Evenimentul organizat de EIT Food și EIT Food Hub România, prin Impact Hub Bucharest, promovează bune practici din industrie, proiecte disruptive și inițiative cu impact.

Cum arată viitorul agriculturii europene, care sunt tendințele și oportunitățile care vor susține inovația în agritech și foodtech, cum arată astăzi acest ecosistem și care sunt cele mai bune practici pentru viitor sunt câteva dintre temele care vor fi discutate online la Agrifood Innovation Summit 2021. Participarea este gratuită, iar înscrierile pot fi făcute prin completarea unui formular pe site-ul Impact Hub Bucharest.

La Agrifood Innovation Summit 2021 va fi lansată și prima mapare a startupurilor agritech și foodtech din România, realizată de Impact Hub Bucharest și Activize.Tech în parteneriat cu EIT Food, Patria Bank și BASF. Maparea reprezintă un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agritech, menită să faciliteze colaborarea și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiza din spațiul local.

Agrifood Innovation Summit 2021 este o oportunitate importantă în care inovatorii din domeniul agriculturii se așază la aceeași masă și își împărtășesc în mod activ expertiza. Astfel, pot accesa perspective din afara cercului lor profesional. Din poziția noastră ca punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, vom participa activ anul acesta în sprijinirea acestui tip de colaborare, atât prin evenimente deschise, cât și prin programe de incubare și oferirea de finanțări.

Irina Simulescu, reprezentant EIT Food Hub România

Noutățile despre Agrifood Innovation Summit 2021 vor fi disponibile pe parcursul lunii mai pe website-ul EIT Food Hub România și pe pagina de Facebook a Impact Hub Bucharest, organizație care este punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.

EIT Food este un consorțiu pan-european care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

Din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în două locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *