Search
Duminica 5 Iulie 2020
  • :
  • :

Anca Buta Mușat – singurul avocat român distins cu trei premii International Law Office în domeniul Concurenței

Anca Buta Mușat (foto), Partner Mușat & Asociații, a fost recompensată a treia oară cu premiul International Law Office (ILO) Client Choice, pentru activitatea de excepție desfășurată în domeniul concurenței. Anca devine astfel singurul avocat român care ajunge la această performanță, după distincțiile primite în 2010 și 2011. Diploma i-a fost înmânată în cadrul Galei de premiere ce a avut loc la Londra, în data de 27 februarie 2013, la care au participat reprezentanți ai celor mai importante case de avocatură din întreaga lume, precum: Baker & McKenzie, Mayer Brown, Garrigues, Herbert Smith Freehills, King & Spalding, Freshfields Bruckhaus Deringer, Norton Rose, Hogan Lovells sau Bird & Bird.

Premiile ILO Client Choice au o tradiție de 8 ani și constituie un punct de referință pentru avocatura de business. Cercetarea este realizată anual de specialiștii britanici pentru 64 de jurisdicții, la nivel mondial, inclusiv România, și se bazează pe recomandările a peste 2.000 de companii, clienți ai caselor de avocatură, care notează calitatea serviciilor avocațiale, pregătirea echipei, promptitudinea și transparența onorariilor.

Portofoliul de mandate a crescut cu 50%

„Premiul International Law Office (ILO) Client Choice, al treilea în decurs de doar 4 ani, este o realizare deosebită atât pentru mine, cât și pentru echipa de concurență din cadrul Mușat & Asociații, pe care o coordonez. El reflectă în mod direct opiniile și aprecierile clienților noștri și reprezintă recunoașterea calității serviciilor avocațiale pe care le acordăm, dar și a încrederii companiilor naționale și internaționale în capacitățile noastre. Dreptul concurenței se numără printre cele mai dinamice arii de practică, numai în 2012 portofoliul de noi mandate crescând cu 50%. Această evoluție se menține și în prima parte a anului în curs, pe fondul numărului mare de investigații lansate de Consiliul Concurenței în domenii cheie de activitate, dar și a preocupării agenților economici de a-și alinia normele interne, pentru a preveni riscul unei potențiale anchete”, a declarat Anca Buta Mușat, Partner Mușat & Asociații.

Clienții contactați de ILO au apreciat „cunoștințele juridice deosebite ale Ancăi Buta Mușat în dreptul concurenței, precum și abilitatea sa de relaționare cu autoritățile”, „capacitatea de a gestiona eficient și profesionist problemele”, fiind de asemenea recunoscută drept “un avocat remarcabil și un manager competent”.

Clienți prestigioși

Printre cele mai recente mandate reprezentate de Anca Buta Mușat se numără asistarea Orange România în calitate de agent de monitorizare numit de Consiliul Concurenței, privind aplicarea și implementarea angajamentelor asumate de Orange România pe piața produselor și serviciilor de pre-pay, consilierea Gaz de France Suez Energy Romania S.A. și a Roche România S.R.L., pe parcursul unor investigații inițiate de autoritatea de concurență privind un pretins abuz de poziție dominantă, asistarea Generali Holding Vienna AG într-o investigație a autorității de concurență închisă printr-un ordin ce a concluzionat că nu a fost săvârșită nicio faptă anticoncurențială de către companie,  acordarea de consultanță juridică pentru Electrolux România, Belupo Pharmaceuticals and Cosmetics (important producător european de medicamente și membru al grupului Podravka), Sig Sauer GmbH & Co. KG (unul dintre cei mai importanți producători de armament și muniție de război la nivel mondial) în cadrul investigațiilor declanșate de Consiliul Concurenței, precum și consilierea unor mari companii naționale în probleme de ajutor de stat.

Anca Buta Mușat este unul dintre cei mai inovatori și activi avocați în dreptul concurenței, fiind inclusă în mod constant în topul specialiștilor din România în această arie de practică atât de către Chambers Europe, cât și de PLC Which Lawyer?.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *