Search
Vineri 5 Iunie 2020
  • :
  • :

Capitalul social al Euroins România a crescut cu 100 de milioane de lei

Acţionarii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA („Euroins”) au transferat în contul companiei suma de 100 de milioane de lei în data de 23 decembrie 2016, reprezentând mărirea de capital prevăzută pentru finalul anului.

După această nouă creştere, capitalul social al Euroins se ridică la valoarea de 530 de milioane de lei.

„Prin noua mărire de capital, considerăm că am oferit o bază solidă pentru o creştere sănătoasă şi sustenabilă a afacerii noastre în România”, a declarat Kiril Boshov, CEO al Euroins Insurance Group („EIG”)

EIG a mai efectuat în luna august 2016 o mărire de capital social în valoare de 200 de milioane de lei, transferaţi în contul Euroins Romania, crescând astfel capitalul social al companiei la 430 de milioane de lei.

EIG a înregistrat o creştere de 31,5% a primelor brute subscrise în noiembrie 2016, la valoarea de 23,8 milioane de euro, comparativ cu 18,1 milioane de euro în noiembrie 2015. De asemenea în primele 11 luni ale anului, valoarea primelor brute subscrise a crescut cu 14,5% la 236,6 milioane de euro, potrivit datelor preliminare.

Euroins Romania a înregistrat o creştere de peste 22,1% a primelor brute subscrise în primele 11 luni ale anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În prezent, compania se concentrează pe calitatea şi diversificarea portofoliului de asigurări printr-o segmentare detaliată a riscurilor, care a redus semnificativ riscurile asigurate. Pentru anul curent, obiectivul managementului este de a menţine poziţia pe piaţă şi de a îmbunătăţi semnificativ rezultatele financiare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *