Search
Vineri 18 Septembrie 2020
  • :
  • :

Cosmin Vasile, singurul avocat din România listat concomitent în ultimele clasamente Who’s Who Legal Arbitration și Who’s Who Legal Litigation

Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator în cadrul societății de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, este singurul avocat român listat în catalogul de referință al celor mai valoroși avocați de litigii la nivel mondial, Who’s Who Legal Litigation, ediția 2019, lansat la sfârșitul lunii noiembrie. Cea mai recentă rundă de cercetare internațională efectuată de această publicație a inclus 1270 de avocați pledanți din 913 firme de avocatură în 73 de jurisdicții, evidențiați ca urmare a implicării în proiecte de referință finalizate cu succes și a încrederii cu care au fost investiți de către clienți.

Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din 1324 de firme în 96 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe. Cosmin Vasile a fost descris în ultima ediție a ghidului WWL Arbitration 2020 drept “o stea” a lumii arbitrajului, “un practician experimentat și competent cu o atitudine extraordinară”.

Cosmin Vasile este coordonatorul Departamentului de Arbitraj al Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, fiind implicat, în calitate de avocat și arbitru, în proceduri complexe de arbitraj internațional, ținute sub auspiciile ICC, LCIA, CAM, SCC, VIAC, UNCITRAL, ICSID și CICA. Este arbitru al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României și membru în Colegiul Curții din cadrul aceleiași instituții. Cosmin Vasile a semnat în calitate de co-editor ghidul practic multi-jurisdicțional “Construction Arbitration in Central and Eastern Europe: Contemporary Issues”, publicat recent de Wolters Kluwer.

Publicațiile internaționale de drept Who’s Who Legal sunt realizate anual de către Global Arbitration Review și prezintă cei mai buni profesioniști din toate domeniile dreptului afacerilor, “într-o încercare de a ajuta companiile să găsească cel mai bun avocat, în cel mai scurt timp”. Criteriile de selecție se bazează pe recomandările clienților și o analiză riguroasă a activității profesionale a candidaților propuși pentru listare.

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 65 de avocați, dintre care 13 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu și Mihai Băjenaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *