Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

Curtea de Conturi câștigă peste 85% din procesele pe care le are

descărcareCurtea de Conturi are în permanență pe rol circa 2.400 de procese, din care câștigă peste 85% a declarat președintele instituției, Nicolae Văcăroiu (foto).

Numărul mare de procese generează probleme în ceea ce privește costurile, eficiența activității și recuperarea la bugetul de stat a miliarde de euro, , la manifestarea de sărbătorire a 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi. “E adevărat, câștigăm peste 85% dintre aceste procese, dar problema este durata, costă bani și eficiență în ceea ce privește rezultatul final al activității noastre. Grosul sumelor se află în aceste procese care, tărăgănându-se, țin pe loc recuperarea banilor la bugetul de stat. Nu este glumă, este vorba de miliarde de euro”, a afirmat Văcăroiu.

Nicolae Văcăroiu a arătat că 95% din timp angajații Curții de Conturi sunt pe teren, în deplasare, la entități și desfășoară o muncă grea, cu serioase probleme.

Președintele CC solicită înființarea de urgență a secțiilor judecătorești specializate, conform prevederilor Constituției revizuite din 2003, care vor avea ca efect creșterea operativității în soluționarea litigiilor dintre Curtea de Conturi și entitățile controlate, diminuarea considerabilă a numărului de procese în contenciosul administrativ și evitarea numeroaselor cazuri de aplicare neunitară a legii de către instanțele judecătorești.

“În prezent, avem un sediu insuficient, fiind nevoiți să închiriem în București patru locații, pentru o mare parte din personal. De aici, apar dificultăți majore în asigurarea unui management de calitate, dar și cheltuieli substanțiale pentru plata spațiilor” a mai spus președintele Curții de Conturi.

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *