Search
Sambata 11 Iulie 2020
  • :
  • :

Dan Radu Rușanu, urmărit penal în dosarul Carpatica Asig

RRProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au extins urmărirea penală și față de Dan Radu Rușanu (foto), președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, în cazul Carpatica Asig, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la abuz în serviciu;
Procurorii spun că, în perioada mai – iunie 2013, Ilie Carabulea, Marian Mîrzac, Radu Mustățea, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni legate de protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica SA.
În cursul lunii decembrie 2013, Dan Radu Rușanu a exercitat presiuni, în calitate de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, asupra mai multor societăți de asigurări, urmărind și reușind impunerea lui Radu Mustățea, la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.), (asociație profesională formată din toate societățile de asigurări din România, autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto obligatorii și mandatate să elibereze documente de asigurare de răspunde civilă auto Carte verde).
Dan Radu Rușanu a întreprins demersuri în vederea înlăturării, din cadrul Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară a lui Daniel George Tudor, care deținea funcția de vicepreședinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor  în vederea înlocuirii acestuia cu Mîrzac Marian. În felul acesta președintele ASF a acceptat implicit protejarea frauduloasă a intereselor S.C. Carpatica Asig S.A.
Dan Radu Rușanu mai este acuzat că a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență de către Guvernul României, care să dea caracter normativ și obligatoriu intereselor sale personale și de grup. Astfel, acesta a întocmit, în fapt, proiectul ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 93/2013, privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară, precum și pentru modificarea Legii nr. 136/1995, privind asigurările și reasigurările în România și a avizat, în calitate de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în ședința de guvern din 16.10.2013 și publicat în Monitorul Oficial al României în 18.10.2013.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *