Search
Vineri 19 Octombrie 2018
  • :
  • :

Navă de cercetare arctică de ultimă generație construită cu oțelul ArcelorMittal Galați

ArcelorMittal Galați furnizează oțel pentru un vas de cercetare antarctic de aprovizionare și care are capabilități de spărgător de gheață, solicitat de guvernul australian și care va extinde explorarea în mările de sud și Antarctica.

În prezent, nava – care va avea o lungime de 165 de metri – este construită de Șantierul Naval Damen din Galați.

“Acest proiect arată capabilitatea tehnică a Combinatului nostru de a produce table groase de calitate înaltă, dar și capacitatea echipei locale de a se transforma și a se adapta la cerințele speciale ale clienților noștri”, a declarat Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galați.

Combinatul a furnizat tablă groasă cuprinse între mărcile AH36 și EH36. Oțelurile pentru utilizări marine sunt de înaltă rezistență (până la 620 Mega Pascali) și au un conținut scăzut de carbon, fiind ideale pentru a face față provocărilor apelor polare.

Proiectat pentru a efectua atât de cercetare cât și aprovizionare în apele antarctice, nava va putea sparge gheața groasă de 1,65 metri, la viteze de 3 noduri și va aproviziona stațiile permanente de cercetare ale Australiei cu mărfuri, echipament și personal. Nava va avea laboratoare știițifice și birouri pe o suprafață de 500 m².

ArcelorMittal Europa – Produse Plate și Grupul Damen au o colaborare îndelungată care se consolidează prin acest proiect de mare anvergură.

Una dintre principalele provocări rezolvată cu succes de ArcelorMittal a fost de a livra tabla în dimensiunile necesare – o treime dintre ele trebuiau să fie subțiri și late, cu grosimi de 6 – 8 milimetri și lățimi de 3.000 de milimetri. Tablele mai subțiri sunt utilizate pentru puntea vasului, în timp ce tablele mai groase sunt utilizate, de obicei, pentru a forma corpul navei. În plus, tablele extra-largi reduc semnificativ volumul de sudură.

Apropierea ArcelorMittal Galați de Șantierul Naval Damen a redus riscul de întârziere a livrărilor și a permis experților noștri să ofere un răspuns rapid la oricare dintre întrebările tehnice pe care le-ar putea avea clientul.

Pentru a recunoaște în mod formal începerea construcției, la ceremonia oficială, conform tradiției, mai multe monede au fost au fost plasate sub chilă, inclusiv o monedă olandeză de argint din 1642, an în care exploratorul olandez Abel Tasman devenise primul european a ajuns în Tasmania.

Tasmania nu este doar locul în care se află Divizia Antarctică a Australiei ci și capitala insulei, Hobart, unde va fi și portul navei.

Livrarea vasului este programată pentru aprilie 2020.

ArcelorMittal este lider mondial în industria oțelului și activități miniere, cu prezență în 60 de țări și amprentă industrială în 19 țări. Călăuziți de filozofia de produce oțel într-o manieră sigură și sustenabilă, suntem principalul furnizor de oțel de calitate pe piețele globale majore, printre care se numără industria auto, construcții, aparate de uz casnic și industria ambalajelor, beneficiind de cercetare de talie internațională și rețele de distribuție remarcabile.

Prin valorile noastre de bază – sustenabilitate, calitate și leadership – operăm în mod responsabil pentru a asigura securitatea, sănătatea și bunăstarea angajaților noștri, a contractorilor noștri și a comunităților în care ne desfășurăm activitatea.

Pentru noi oțelul este materialul vieții, întrucât stă la baza lumii moderne, de la șine ferate la mașini și electrocasnice. Cercetăm în mod activ și producem tehnologii bazate pe oțel și soluții care aduc eficienţă energetică produselor și componentelor pe care oamenii le folosesc în viața de zi cu zi.

Suntem printre primii cinci producători de minereu de fier și cărbune metalurgic. Cu un portofoliu diversificat geografic, suntem poziționați strategic pentru a deservi rețeaua de unități ale companiei și piața globală externă.

În 2016 ArcelorMittal a înregistrat o cifră de afaceri de 56,8 miliarde $ și o producție de oțel de 90,8 milioane de tone.

ArcelorMittal este listată la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Luxemburg (MT) și la bursele din Barcelona, Bilbao, Madrid și Valencia (MTS).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *