Search
Sambata 8 August 2020
  • :
  • :

ArcelorMittal încheie un acord cu Liberty House pentru vânzarea unităților siderurgice din Republica Cehă, România, Macedonia și Italia

ArcelorMittal (“Compania”) anunță azi că a primit o ofertă irevocabilă din partea Liberty House Group pentru achiziția ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Galați (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia). Cele patru unități sunt parte a pachetului de separare pe care Compania l-a agreat cu C.E. (Comisia Europeană) în timpul investigației de fuziune privind achiziția de către Companie a Ilva S.p.A („Ilva”).
Încheierea tranzacției este subiect al încheierii achiziției Ilva de către Companie și este condiționată de aprobarea C.E. precum și de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european și local.
 
Negocierile continuă cu părți interesate în privința vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) și câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare.
 
“Această etapă din istoria noastră deschide oportunități noi nu doar pentru continuarea producției de oțel la Galați ci și pentru modernizarea Combinatului”, a declarat Bogdan Grecu, Director General al ArcelorMittal Galați – Skopje.
 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *