Search
Vineri 14 Iunie 2024
  • :
  • :

NNDKP a asistat sindicatul de bănci în finanțarea în valoare de 347 milioane de euro acordată Grupului Ameropa

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) anunță că a asistat cu succes sindicatul de bănci în acordarea unei finanțări în valoare de 347 de milioane de euro grupului elvețian Ameropa. Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română SA (BCR) și Raiffeisen Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați inițiali și bookrunners, împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București și Unicredit Bank S.A., în calitate de aranjori principali mandatați. BCR a acționat și ca agent de documentație, de facilitate și de garanții.

NNDKP a acordat asistență cu privire la aspectele juridice aferente finanțării, inclusiv în structurarea, împreună cu aranjorul, a unui set complex de facilități suplimentare acordate în baza unei clauze de tip acordeon și în negocierea și semnarea documentelor de finanțare.

Creditul sindicalizat va fi utilizat de entitățile din România ale Grupului Ameropa (Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains SA, cel mai mare trader de cereale și Chimpex, lider în operațiuni portuare) pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru, consolidând astfel operațiunile strategice derulate de Ameropa în România. Tranzacția a fost semnificativă prin prisma modului inedit de structurare, permițând Grupului Ameropa să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcție de creșterea prețurilor la cereale și îngrășăminte.

„Ne bucurăm pentru această nouă ocazie de a asista sindicatul de bănci în cadrul unei noi runde de finanțare acordată Grupului Ameropa și pentru posibilitatea de a contribui în continuare, în mod indirect, la dezvoltarea operațiunilor din România ale Grupului. Sprijinul acordat în acest proiect de cele mai importante instituții de credit de pe plan local a fost fundamental și reconfirmă angajamentul acestora față de sectorul agribusiness din România”, a declarat Valentin Voinescu (foto), Partener, practica de Drept Bancar și Finanțări, NNDKP.

 

Echipa NNDKP care a acordat asistență sindicatului de bănci a fost coordonată de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur, Asociat Senior, și Cătălina Dan, Asociat, din aceeași arie de practică.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări a fost implicată în mod constant în proiecte complexe de finanțări corporatiste, de achiziții a unor instituții financiare și companii internaționale și locale sau finanțări ale entităților publice. De-a lungul timpului, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *