Search
Miercuri 28 Iulie 2021
  • :
  • :

NNDKP, asistență pentru o finanțare de 17 mil. euro în agrobusiness

NNDKP a asistat sindicat de bănci în acordarea unei finanțări de 84,5 milioane de lei (aproximativ 17,2 milioane de euro) către compania de agro-business Rodbun Grup. Compania, cu capital integral românesc, urmează să utilizeze creditul sindicalizat pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale societății.

Finanțarea beneficiază de o garanție emisă de către EximBank în cadrul Programului guvernamental de susținere financiară pentru companiile mari, fiind una dintre cele mai mari acordate în cadrul acestui program. Sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română (în calitate de Agent de documentație, Agent de facilitate și de Garanții), CEC Bank, Raiffeisen Bank și Banca Românească.

Valentin Voinescu și Ana Maria Samuilă

Echipa de avocați a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Catălina Dan, Avocați Asociați în cadrul aceleiași practici.

„Anul 2020 a reprezentat o mare provocare pentru noi toți, în contextul unei crize economice și sanitare cauzate de COVID 19. Pentru companiile din sectorul agricol, dificultățile au căpătat dimensiuni dramatice odată cu manifestarea secetei pedologice”, a declarat Ana Maria Samuilă, Coordonator Departmentul Agricultură și Alimentație, Direcția Corporate Coverage, BCR. „În aceste circumstanțe, garanția din cadrul Programului Guvernamental de Susținere Financiară pentru Companiile Mari a reprezentat o oportunitate pentru grupul Rodbun, pentru că a creat premisele menținerii unui angajament: susținerea agricultorilor într-un moment de criză.  Pentru noi a fost o onoare să semnăm cu cei trei parteneri bancari această tranzacție și ne-am bucurat să ne putem baza pe profesionalismul și promptitudinea echipei NNDKP”, a adăugat Ana Maria Samuilă.

La rândul său, Valentin Voinescu, Partener în cadrul NNDKP, a spus că „tranzacția reprezintă încă un pas semnificativ în susținerea dezvoltării companiilor românești și creșterii competitivității în domeniul agriculturii și este o dovadă a angajamentului activ al băncilor în finanțarea companiilor și proiectelor viabile”.

Portofoliul recent al NNDKP

Portofoliul recent al societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) în domeniul finanțărilor sindicalizate acordate pentru sprijinirea domeniul agribusiness din România include unele dintre cele mai semnificative facilități de credit acordate în ultimii doi pe piața locală, cum ar fi:

  • finanțarea în valoare de aproximativ 55 milioane de euro acordată grupului RodBun în anul 2019,
  • facilitatea de credit de aproximativ 90 milioane de euro acordată în anul 2020 grupului Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agrozootehnică din România, și
  • finanțarea de 324 milioane de euro acordată în anul 2019 către Ameropa (Azomures SA, Ameropa Grains SA și Chimpex SA), cu activitate în domeniul îngrășămintelor, semințelor și pesticidelor.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *