Search
Miercuri 10 August 2022
  • :
  • :

Investiții de 60 milioane de dolari în tehnologii hiper-automatizate

Compania FintechOS a primit o rundă de investiții în valoare de 60 milioane de dolari. Investitorul principal, fondul de investiții cu capital de risc Draper Esprit, a fost consiliat în această operațiune de o echipă multidisciplinară a bpv Grigorescu Ștefănică. La rundă au mai participat investitorii Earlybird Digital East, Gapminder Ventures, LAUNCHub Ventures și OTB Ventures.

Cătălin Grigorescu și Iulia Dragomir

În cadrul asistenței juridice, echipa condusă de Cătălin Grigorescu, Partener și Coordonatorul practicii de Tehnologie, a inclus-o pe Iulia Dragomir – Avocat Coordonator și alți avocați din practicile de drept societar, dreptul proprietății intelectuale și drept fiscal ale bpv Grigorescu Ștefănică.

„Această rundă va ajuta Fintech OS să-și sporească vânzările de tehnologii inovatoare hiper-automatizate și personalizate, care vizează schimbarea modului în care oamenii experimentează și interacționează cu tehnologia financiară”, a declarat Cătălin Grigorescu. „Implicarea noastră în această tranzacție este o confirmare a faptului că strategia și investițiile noastre, care au condus la clasarea firmei noastre in esalonul 1 al firmelor de avocatură specializate în tehnologie din România pentru al cincilea an consecutiv, au dat roade”, a mai spus Grigorescu.

Draper Esprit este un fond de investiții cu capital de risc (VC) londonez, care investește în sectorul de tehnologie din Europa. Portofoliul Draper Esprit include aprox. 70 de companii de investiție, dintre care 15 companii în etapa finală, în portofoliul de bază (de exemplu Trustpilot, UiPath, Cazoo, Revolut). Draper Esprit include mai multe tipuri de fonduri (finanțări de tip Seed, EIS și VCT) în cadrul grupului, precum și emblematicul său fond de capital de risc (Venture Capital).

bpv Grigorescu Ștefănică este o societate de avocați de afaceri cu o oferta completa de servicii pentru proiecte și litigii complexe și cu o combinație unică de competențe juridice și fiscale. Fondata în 2006, societatea este recunoscută internațional pentru expertiza în sectorul tehnologie și practica în domenii precum drept societar, fuziuni și achiziții, drept fiscal, dreptul muncii, achiziții publice, servicii medicale, energie și infrastructura.

Echipa bpv Grigorescu Ștefanică este clasată în eșalonul 1 al firmelor de avocatură cu practică în sectorul Tehnologie-Media-Telecom în ediția 2021 a directoarelor juridice The Legal 500 EMEA si Media Law International. Compania este membră fondatoare a alianței regionale de societăți independente de avocați bpv Legal care oferă servicii juridice transfrontaliere în Europa Centrala și de Est. Membrii alianței sunt societăți partenere din Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Praga și Viena.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *