Search
Sambata 19 Septembrie 2020
  • :
  • :

PBC Attorneys-at-Law a obținut de la ANAF pentru un client important din real estate rambursări de TVA și dobânzi legale aferente în valoare de peste 26 de milioane lei

PBC Attorneys-at-Law (Pop Briciu Crai Attonereys at Law) anunță că a reprezentat cu succes o importantă companie activă la nivel internațional în domeniul imobiliar într-un litigiu cu ANAF, având ca obiect respingerea nelegală a cererii de rambursare TVA. Echipa de avocați a obținut obligarea ANAF la rambursarea TVA în cuantum de peste 16 milioane lei, impactul semnificativ al soluției fiind dat de acordarea dobânzilor legale aferente TVA-ului refuzat la rambursare, în conformitate cu art. 124 alin. (1) din OUG 92/2003.

Suma de peste 10 milioane lei – conform calculelor interne – reprezintă dobânzi aferente TVA solicitat la rambursare și a fost acordată pentru perioada de aproximativ 70 de luni scursă de la data expirării termenului legal pentru soluționarea decontului cu sumă negativă TVA și opțiune de rambursare și până la data plății efective a sumei.

Prin Hotărârea pronunțată în iulie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursurile declarate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti şi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală împotriva sentinţei de fond pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti.

Litigiul a fost condus de o echipă de avocați formată din Traian Briciu (foto) – Partener Fondator, Adriana Crai – Managing Partner și Sebastian Drumaru – Managing Senior Associate.

Partenerii fondatori – Paul Pop, Traian Briciu și Adriana Crai – au 25 de ani de experiență în cazurile mari de soluționare a litigiilor, precum și în real-estate, fuziuni și achiziții, achiziții publice, fiscalitate, drept comercial, proprietate intelectuală și dreptul muncii. Recunoscuți pentru palmaresul lor de succes, dar și pentru pozițiile academice și implicarea în conducerea și dezvoltarea profesiei, aceștia sunt profund implicați în problemele clienților, folosindu-și cunoștințele valoroase pentru succesul fiecărui caz, proces sau proiect în parte.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *