Search
Duminica 19 August 2018
  • :
  • :

PeliFilip a asistat Kingfisher PLC în achiziționarea Praktiker România

Casa de avocatură PeliFilip a asistat grupul britanic Kingfisher PLC, unul dintre cele mai mari lanțuri europene de magazine de bricolaj prezent în România prin brandul Brico Depot, în achiziționarea Praktiker România, care operează în acest moment 26 de unități, fiind unul dintre cei mai mari retaileri de bricolaj din țară.


Săptămâna trecută s-a încheiat cu succes achiziția Praktiker de către grupul Kingfisher.

Kingfisher a intrat pe piața din România în 2013 prin cumpărarea magazinelor Bricostore, tranzacție în care a fost asistat, de asemenea, de avocații PeliFilip. Prin această ultimă achiziție, grupul britanic urmează să își consolideze poziția într-o piață în continuă creștere.

„Apreciem ca am putut să fim din nou alături de Kingfisher într-o nouă achiziție și suntem convinși ca această tranzacție va fi un moment excelent în dezvoltarea businessului lor în România.”, a declarat Alexandru Bîrsan, Partener PeliFilip.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacție a fost coordonată de Alexandru Bîrsan (Partner) și Oana Bădărău (Partner) și i-a inclus pe Cătălin Suliman (Partner), Eliza Baias (Senior Associate), Mădălina Fildan (Senior Associate) și Silviu Vasile (Associate).

PeliFilip a lucrat în această tranzacție alături de Freshfields, una dintre cele mai importante case de avocatură din Marea Britanie, avocații internaționali ai cumpărătorului.

Avocații PeliFilip au avut roluri importante în multe dintre tranzacţiile cheie de fuziuni & achiziţii din România. Fie că e vorba despre privatizări, tranzacţii de capital privat sau fuziuni şi achiziţii complexe, cel puţin una dintre părţi a primit consultanţă juridică din partea PeliFilip.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *