Search
Miercuri 24 Iulie 2019
  • :
  • :

Echipa de conducere a British American Tobacco România coordonează operațiunile grupului în regiune

România devine, în urma unor schimbări organizaționale, lider strategic în cadrul British American Tobacco pentru opt țări din sudul și sud-estul Europei și pentru Kosovo.


În urma deciziei, operațiunile BAT din Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Kosovo, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Slovenia și Croația vor fi coordonate din România. 

Richard Widmann, noul director regional al British American Tobacco, va gestiona din București toate operațiunile ariei nou create. Cu o experiență de 15 ani în cadrul companiei, Richard are o imagine de ansamblu asupra operațiunilor BAT, trecând de la poziția de Director Comercial în Malaezia și în Americi la cea de Director de Marketing în Africa de Sud, iar în ultimii 4 ani îndeplinind rolul de Director General al regiunii Europa Centrală și de Est a British American Tobacco.

 „România este o țară importantă pentru British American Tobacco și de aceea, în ultimii 20 de ani, am investit constant aici, în fabrica de la Ploiești, în angajații noștri și pentru dezvoltarea întregii afaceri.

Faptul că România a fost aleasă ca lider regional demonstrează atât potențialul său de creștere cât și angajamentul nostru ferm față de viitor.”, a declarat Richard Widmann.

Începând cu 1 ianuarie 2018, Directorul General al British American Tobacco România, Gemma Webb, va prelua poziția de Director General al British American Tobacco Regatul Unit & Irlanda și responsabilitățile pentru Europa de Vest în domeniul produselor de nouă generație. Gemma s-a alăturat BAT în 2001 și, înainte de a veni în România în 2012, a ocupat o serie de funcții executive la nivel global.

 „În cei 6 ani în care am coordonat activitățile British American Tobacco în România am fost martora unor schimbări pozitive pentru companie și pentru România.

În timpul mandatului meu, echipa din România aproape s-a dublat și a ajuns astfel la aproximativ 2.500 de oameni care, fără excepții, au avut rezultate uimitoare.

Datorită tuturor acestor perfomanțe individuale și de echipă compania este astăzi lider în România, cu o cotă de piață de peste 55%.”, a spus Gemma Webb.

Noua structură de organizare a companiei va îmbunătăți alocarea resurselor și va eficientiza procesul decizional în țările și pentru categoriile de produse implicate. 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *