Search
Luni 20 Mai 2019
  • :
  • :

Populația ultra-bogată a lumii a crescut în 2016, în pofida incertitudinii economice și politice

Knight Frank, cea mai mare retea globala detinuta privat in domeniul imobiliar, a lansat The Wealth Report, cel mai prestigios studiu asupra averilor private globale.

Editia a 11-a a raportului prezinta o perspectiva asupra comportamentului persoanelor ultra-bogate din lume (UHNWI – „ultra high net worth individuals”, cu o avere mai mare de 30 milioane $), distributia globala a bogatiei si orasele care domina din acest punct de vedere.

Numarul persoanelor ultra-bogate din lume (UHNWIs) a crescut cu 6,340 in 2016, totalul fiind la 193,490*, potrivit datelor furnizate de New World Wealth pentru raportul Knight Frank – The Wealth Report. Aceasta crestere inverseaza declinul de 3% vazut in 2015.

Cele mai multe persoane ultra-bogate din lume traiesc in America de Nord, aproximativ 73.000, fiind urmat de Europa cu aproximativ 49.600, iar Asia ramane pe locul trei, dar foarte aproape de Europa, cu aproximativ 46.000 UHNWI. Previziunile pentru urmatorii 10 ani arata ca Asia va depasi considerabil Europa.

Chiar daca vom avea o perspectiva economica mai clara pentru Marea Britanie si SUA doar in urmatoarele 12-24 luni, raportul constata ca in Europa, Marea Britanie ramane pe locul 1 in ceea ce priveste populatia ultra-bogata, cu o estimare de crestere de 30% in urmatorii 10 ani. Romania are cu 10 persoane ultra-bogate (avere mai mare de 30 milioane $) mai mult in 2016 fata de 2015.

Tot in urmatorii 10 ani, se asteapta o crestere mai mare a populatiei UHNWI in SUA in comparatie cu multe alte tari dezvoltate, in pofida incertitudinilor politice din jurul noului presedinte.

Andrew Amoils, directorul de cercetare de la New World Wealth, comenteaza asupra factorilor care au continuat sa sustina cresterea:

O influenta esentiala asupra veniturilor in 2016 a avut-o performanta piețelor bursiere în dolari. In multe tari aceasta a fost mult mai puternica in 2016 decat în 2015.

Chiar daca exista incertitudini pe scara larga, avem si fundamente puternice in multe economii, cu semne de progrese reale in ceea ce priveste reglementarile care pot sa contribuie la inflorirea economiei in unele locuri”.

In timp ce populatia globala ultra-bogata este prognozata la o crestere de 43% pana in 2026, The Wealth Report releva variatii considerabile in rata cresterii din diferite tari si regiuni ale lumii:

Vietnam a experimentat cea mai mare crestere a populatiei ultra-bogate din ultimii 10 ani, iar prognoza ne arata o crestere la fel de spectaculoasa, de 170%, pana in 2026. Numarul total al UHNWI din Vietnam va ajunge la 540.

Asia incepe sa provoace SUA in ceea ce priveste statutul de cel mai mare numar de UHNWI, acum diferenta este de 27.020 de persoane, dar in 2026 diferenta este prognozata la doar 7.068 de ultra-bogati. Previziunile ne arata ca Asia va depasi cresterea din Europa in urmatorii 10 ani – 91% crestere versus 12% crestere pe continentul european.

Se asteapta ca tarile care ofera siguranta politica si fiscala, precum si o calitate a vietii exceptionala, sa aiba o crestere puternica a populatiei UHNWI in urmatorii 10 ani. Printre acestea se numara: Australasia, Canada, Malta, EAU, Qatar, Monaco sau Israel.

Tari din Africa si America Latina care vor experimenta cresteri exponentiale: Mauritius, Etiopia, Tanzania, Uganda, Kenya, Rwanda, Mexic si Argentina.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *