Search
Vineri 24 Martie 2023
  • :
  • :

Promenada lansează dezbaterile „Centennial Talks”

Promenada lansează „Centennial Talks”, o platformă de dezbateri actuale asupra unor subiecte consacrate, date, fapte și figuri care și-au pus amprenta asupra istoriei de 100 de ani a României. Promenada lansează astfel spațiul de dialog pentru abordări moderne asupra unor teme de la feminism, la fotbal, muzica, fashion și istoria românilor, într-un discurs specific generației Y.

Mall-ul înseamnă experiențe, nu doar shopping

Platforma a fost inițiată după analiza interesului clienților Promenada, tineri educați, cu venituri peste medie, activi social și care vin la mall nu doar pentru shopping, ci și pentru experiențe culturale, sportive sau de divertisment.

Subiecte perene, abordări moderne

Primul eveniment din serie este dedicat luptei pentru egalitatea de gen, printr-o recuperare a semnificației inițiale a zilei de 8 martie, alături de expertele în egalitate de gen Laura Grunberg și Irina Costache. Cum a început mișcarea feministă în România, cine sunt feministele secolului trecut și pentru ce militau ele, cum au evoluat temele de la apariția mișcării până în prezent, de ce suntem pe ultimele locuri în Europa la Indexul egalității de gen și ce vor mai apăra feministele în viitor sunt doar câteva dintre temele discuției care a precedat Ziua Internațională a Femeii.

Istoria este poate unul dintre cele mai controversate subiecte din ultima sută de ani. Mitizată pe alocuri sau exprimată cu jumătăți de adevăr, în fapt, singura constantă a istoriei este subiectivismul cu care este interpretată. Câteva adevăruri istorice mai puțin cunoscute și mituri demolate vor fi tema de dezbatere a lunii mai.

În luna iunie, Promenada prefațează Campionatul Mondial de Fotbal cu o discuție a microbiștilor. Când a jucat pentru prima dată naționala un meci într-un Campionat Mondial de Fotbal, care sunt reperele și care au fost cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului în România sunt întrebări la care vom răspunde alături de modele relevante pentru istoria microbismului la noi.

Cum s-a schimbat muzica în decursul anilor, cum se asculta muzică pe ascuns în era comunistă și cum au cucerit acordurile balcanice România după Revoluție, sunt întrebări la care vor găsi răspunsuri muzicieni și muzicologi, în dezbaterea despre istoria din ultimii 100 de ani a muzicii în România.

Costumul tradițional românesc transformat în brand de țară de Regina Maria va fi punctul de plecare în dezbaterea celor 100 de ani de modă românească, eveniment care va încheia, de altfel, în toamnă, seria Centennial Talks.

Evenimentele se derulează în perioada martie-septembrie 2018, în interiorul și pe terasa mall-ului Promenada.

Promenada reinventează experienţa cumpărăturilor şi a divertismentului, adresându-se unui public cu un stil de viaţă contemporan, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie şi de creativitate. Centrul comercial este situat în Calea Floreasca 246B, în imediata vecinătate a stației de metrou Aurel Vlaicu. Promenada este un reper în viața urbană a orașului printr-un design avangardist, care includeterasa verde, inspirată de grădinile japoneze, unde vizitatorii se pot relaxa, bucurându-se vara de proiecţii de film, spectacole de teatru sau concerte și iarna de un patinoar în aer liber, dar și un mix de chiriaşi care satisface aşteptările unui public tot mai exigent,. La finalul anului 2014, mall Promenada a intrat în portofoliul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor comercial din Europa Centrala si de Est.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *