Search
Marti 26 Ianuarie 2021
  • :
  • :

PwC România și D&B David și Baias au asistat Clinicile Dentare Dr. Leahu în tranzacția de capitalizare a grupului de către fondul Morphosis Capital

O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, a asistat Clinicile Dentare Dr. Leahu în tranzacția prin care Morphosis Capital Fund I a preluat un pachet minoritar de acțiuni de la proprietarul companiei, Dr. Ionuț Leahu.

”Ne bucurăm că am avut prilejul să asistăm într-o tranzacție care a fost încheiată în această perioadă pentru că reprezintă un semnal clar pentru piață că investitorii continuă să aibă încredere în companiile unde managementul a dovedit că poate construi o afacere solidă, capabilă să traverseze o situație de criză”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partner Deals PwC România.

Experții PwC au oferit consultanță specializată de tip „M&A lead-advisory”, precum și consultanță financiară și comercială în toate etapele, până la finalizarea tranzacției, în timp ce avocații D&B David și Baias au acordat consultanță juridică de tip M&A în toate etapele, până la finalizarea tranzacției.

“Această tranzacție confirmă experiența și renumele dobândit de către D&B David și Baias și PwC în asistarea companiilor din domeniul serviciilor medicale în tranzacții de tip M&A. De altfel, piața serviciilor medicale (la fel ca și alte domenii câștigătoare ale perioadei actuale, cum este de exemplu și sectorul IT și cel tehnologic în general) se află într-un continuu proces de dezvoltare și consolidare, ceea ce arată că interesul investitorilor rămâne ridicat și există resurse financiare în piață, având astfel motive de optimism pentru finalul de an 2020 și pentru anul 2021”, spune Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias.

Tranzacția a fost semnată la începutul lunii octombrie 2020, fiind supusă unor condiții suspensive care s-au finalizat la mijlocul lunii noiembrie.

„Suntem bucuroși ca am contribuit la realizarea acestui parteneriat și la consolidarea demersului de creștere a Clinicilor Dr. Leahu, deziderat pe care l-am urmărit și susținut cu încredere și consecvență în ultimii ani. Tranzacția este de natură a crea valoare exact în segmentul în care capitalul autohton are nevoie de susținere pentru a contribui în continuare la dezvoltarea sustenabilă și la consolidarea mediului economic privat din România. Tranzacția vine într-un context economic în care pandemia a adus provocări suplimentare în economia reală, dar vedem o accelerare a ritmului pieței de tranzacții, demonstrând că, și în timpuri dificile, există apetit, determinare și rezultate palpabile în direcția parteneriatelor și/sau transferului de capital”, a adăugat Dragoș Atanasiu, Director Corporate Finance, M&A, PwC România.

Echipa integrată PwC România și D&B David și Baias a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Dragoș Atanasiu, Director Corporate Finance M&A, Anda Rojanschi, Partener, Andreea Tortov, Avocat Colaborator și Mihaela Papandreia, Avocat Colaborator.

Fondată în 2011, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu numără 13 clinici prezente în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași și o clinică în afara țării, la Londra.

Despre PwC România

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Există o rețea de firme prezentă în 155 de țări cu mai mult de 284.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale.

Despre D&B David şi Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocați în peste 90 de țări. Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care 8 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *