Search
Vineri 5 Iunie 2020
  • :
  • :

Raiffeisen Bank a devenit actionar principal la Raiffeisen Banca pentru Locuinte, iar noul nume al bancii este Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte functioneaza, incepand de miercuri, 23 octombrie 2019, sub noua sa denumire: Aedificium Banca pentru Locuinte S.A..

In aceasta vara, Raiffeisen Bank a devenit actionar principal, cu o participatie de 99,9993%, la Raiffeisen Banca pentru Locuinte si a decis sa schimbe logo-ul si denumirea bancii.

“Necesitatea modificarii identitatii vizuale si a numelui au aparut odata cu modificarea actionariatului bancii pentru ca o parte a siglei noastre apartinea fostului actionar, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania.  Decizia de a o si redenumi vine din dorinta noastra de a avea o identitate diferita pentru cele doua banci Raiffeisen de pe piata pentru ca ele activeaza diferit. Aedificium leaga numele bancii de obiectul ei de activitate. Schimbarea numelui si a siglei nu afecteaza in nici un fel contractele de economisire-creditare ale clientilor bancii”, a declarat Ileana Cioana, presedinte Aedificium Banca pentru Locuinte.

Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Banca pentru Locuinte avea trei acționari: Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania, care detineau fiecare cate 33,325% din actiuni, si Raiffeisen Bausparkasse Austria care detinea 33,35% din participatii. In prezent, actionarul principal al bancii este Raiffeisen Bank Romania.

 

Activand de peste 20 de ani in Romania, Raiffeisen Bank este o banca universala de top cu peste 2 miliaone de clienti individuali, 92.000 de IMM-uri si 5700 de corporatii. Banca are 5000 de angajati, peste 400 de agentii in toata tara, 900 de ATM-uri, 20.000 de POS-uri, 250 MFM-uri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *