Search
Luni 17 Decembrie 2018
  • :
  • :

RePatriot continuă acțiunea de atragere a întreprinzătorilor din Diaspora

De 1 Decembrie, mergem la Alba Iulia.


RePatriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat, continuă seria de acțiuni dedicate românilor de peste hotare prin participarea la două evenimente și organizarea unei conferințe care a avut loc la Bruxelles pe 7-8 Noiembrie.  


Prin participarea la astfel de conferințe, echipa RePatriot își propune să ofere consiliere și inspirație tuturor românilor care vor să revină în țară prin investiții și antreprenoriat.  57% dintre românii emigrați vor să se întoarcă în țara, conform rezultatelor celui mai amplu studiu despre Diaspora românească, comandat de RePatriot și realizat de Open-I Research.

“Un număr tot mai mare de români, care trăiesc în străinătate, ar dori să se întoarcă acasă. Ei deţin cunoştinţe, abilităţi, experienţă şi o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimişi de aceștia au adus o contribuţie importantă la creşterea economică a României.

Românii au ales să plece într-o lume liberă, a competiției, a corupției mai scăzute, emigrând în economii funcționale. Acum, e timpul ca românii să  revină acasă pentru a valorifica oportunitățile de afaceri din România!”, spune Marius Bostan, inițiatorul proiectului RePatriot.

O echipă a RePatriot a participat la Conferința “Diaspora românească în Uniunea Europeană” – 7 noiembrie 2017  ora 15.00 Bruxelles la Parlamentul European și la o întâlnire despre oportunitatea generată de proiectele de dezvoltare locală în special în mediul rural.

Pe 8 noiembrie o echipă RePatriot a întâlnit la Bruxelles întreprinzători români care sunt interesați să facă afaceri Acasă. A fost o bună ocazie de a discuta direct despre cum pot fi depășite barierele și cum fructificăm oportunitățile apărute.

S-a discutat mult despre situația din România, despre barierele revenirii și despre oportunitățile din agribusiness, real estate, turism, high-tech, logistică și despre finanțare, fonduri europene, fonduri de investiții, piața de capital, fiscalitate și forță de muncă.

Chiar dacă în România sunt greutăți, RePatriot a transmis mesajul, apreciat de participanți, că Românii sunt doriți acasă unde pot face profituri însemnate și pot contribui pentru a face o Românie mai bună pentru toți românii.

Conferința RePatriot  de la Bruxelles a fost organizată la Reședința Ambasadorului României în Regatul Belgia și a fost urmată de discuții directe pentru dezvoltarea de afaceri în România.

O parte din acțiunea RePatriot a fost transmisă live și poate fi văzută aici și aici.

Urmatorul eveniment RePatriot va avea loc la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 2017, când echipa RePatriot merge la manifestările prilejuite de Ziua Națională și va organiza o conferință festivă extraordinară cu sprijinul autorităților locale.

Link de inscriere aici: http://repatriot.ro/conferinta-repatriot-alba-iulia-2017/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *