Search
Luni 20 Mai 2019
  • :
  • :

Septimiu Stoica, Dentons: Abordarea inovativă a conflictelor comerciale poate înlocui procesele în justiție sau arbitrajul

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a găzduit primul workshop pe tema disputelor și conflictelor comerciale, abordate din punct de vedere conflictologic. Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe și prezentări menite să analizeze disputele și conflictele comerciale din perspectiva științei conflictologiei economice și să introducă soluții practice pentru soluționarea disputelor.

Având la bază expertiza și cercetările în domeniu ale avocatului Septimiu Stoica, Of Counsel la Dentons, evenimentul a reprezentat o ocazie unică pentru participanți de a examina conflictele în dimensiunile lor profunde și de a explora abordări inovative cu privire la managementul, soluționarea sau transformarea conflictelor. S-au discutat diverse modalități prin care conflictele pot fi analizate și diagnosticate științific, importanța evitării efectelor acestora, cunoașterea adversarului și crearea propriei strategii de succes – analizând mai multe unghiuri ce privesc deopotrivă dreptul, economia dar și psihologia, antropologia și conflictologia.

Un mare număr de organizații se confruntă cu efectele distructive ale diferitelor forme de dispute în care acestea sunt angrenate, efecte care se manifestă și înaintea, dar și pe parcursul procedurilor judiciare declanșate. Aceste manifestări au un puternic impact negativ asupra activităților curente și asupra bunăstării organizaționale. De cele mai multe ori, părțile abordează aceste probleme numai din perspectiva contractuală, și în general prea târziu ca să mai evite procesele în justiție sau arbitrajul.

“Am două vești pentru companii, una bună și una rea. Vestea rea este că nu vom putea elimina vreodată conflictele între organizații sau înăuntrul acestora. Ele sunt inevitabile. Vestea bună e că, inclusiv noi, avocații, putem de acum să ii ajutăm să apeleze la mecanisme inovative, multidisciplinare care să îi ajute să depășească disputele, fără costuri exorbitante, fără riscuri majore și fără distrugerea relațiilor comerciale, vitale în afaceri, în malaxoarele justiției publice sau private”, a concluzionat avocatul Septimiu Stoica.

Despre Dentons

Dentons este cea mai mare firmă de avocatură din lume, oferind servicii valoroase și de calitate clienților de pe întregul mapamond. Dentons este unul din liderii desemnați de Global Brand Acritas Elite Index, câștigător al BTI Client Service 30 Awards și recunoscut de importante publicații juridice și de afaceri pentru serviciile inovatoare furnizate clienților săi, inclusiv prin fondarea Nextlaw Labs și Nextlaw Global Referral Network.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *