Search
Joi 22 Octombrie 2020
  • :
  • :

Țuca Zbârcea & Asociații a oferit servicii de asistență juridică Clever Business Transilvania în contextul preluării postului Prima TV

Clever Business Transilvania a anunțat finalizarea cu succes a tranzacției prin care a preluat postul de televiziune Prima TV. După achiziție, Prima TV s-a alăturat grupului media Clever, dezvoltat de antreprenorul clujean Adrian Tomșa.

Achiziția Prima TV a reprezentat un proces complex, avându-se în vedere starea de reorganizare judiciară a societății vânzătoare, necesitatea obținerii acordului din partea Consiliului Concurenței, precum și necesitatea obținerii acordului din partea Consiliului Național al Audiovizualului.

”Ca element specific, condiția impusă de Clever Business Transilvania pentru finalizarea acestei tranzacții, respectiv plată integrală  a impozitelor și taxelor restante către Bugetul de stat acumulate, de peste 10 milioane de lei, a fost respectată. În acest sens, cumpărătorul, Clever Business Transilvania, a plătit direct către bugetul de stat, în numele vânzătorului, toate taxele restante, obținându-se astfel atestatul fiscal cu datorii zero către buget, element necesar pentru aprobarea de către CNA a tranzacției”, anunță Grupul Clever într-un comunicat.

În perioada următoare, grupul Clever precizează că va investi în Prima TV, atât în oameni care să se alăture postului TV, cât și în echipamente/tehnic și programe.

“Avem răbdare, Prima este un proiect pe termen lung pentru noi. Ne propunem să revenim în topul televiziunilor comerciale din România, în următorii 3 ani. Avem un plan pe care-l vom executa, cu milestone-uri setate la fiecare 6 luni de zile, cu o atenție acordată creșterii și dezvoltării în mediul digital. Le mulțumim tuturor celor au fost alături de noi și au avut încredere, partenerilor, noilor colegi care ni s-au alăturat și publicului pentru susținere. Speram să nu-i dezamăgim!”, a declarant Adrian Tomșa, acționar majoritar și membru în bordul Prima TV.

Pe parcursul tranzacției, asistența juridică a fost asigurată de Casa  de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații, prin avocatul Cătălin Băiculescu (foto), Partener al acestei societăți, unul dintre cei mai titrați avocați români specializați în legislația aplicabilă industriilor telecom, mass-media și publicitate (TMT), fiind totodată plasat în fruntea clasamentelor juridice ale Legal 500, Chambers & Partners, Media Law International (MLI), deopotrivă în această arie, precum și în domeniile drept societar-comercial, fuziuni și achiziții, drept financiar-bancar.

Clever Business Transilvania a preluat în septembrie Prima TV și a adăugat portofoliului său o televiziune generalistă. Grupul media, dezvoltat de Adrian Tomșa, mai conține televiziunea Look Plus, canalele sportive Look Sport, Look Sport 2, Look Sport 3, Look 4K, televiziunile tematice Agro TV, Profit.ro, dar și site-urile looksport.ro, lookplus.ro, lookmedica.ro, agro-tv.ro și profit.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *