Search
Vineri 26 Aprilie 2019
 • :
 • :

Uniunea Profesiilor Liberale din România (UPLR): “Acționăm în interesul public”

Uniunea Profesiilor Liberale din România este o organizație formată din 14 asociații de profesii liberale, cu reprezentare largă a aproximativ 140.000 de membri ai acestora.

Chiar dacă membrii UPLR reprezintă un spectru larg de profesii de la cele financiare, la cele juridice, medicale s.a.m.d, Uniunea caută să scoată în evidență și să susțină elemente comune ale acestor profesii, cum ar fi: activitățile orientate spre interesul public, codul de etică, pregătire continuă, fiscalitatea și finanțarea profesiilor liberale și, nu în ultimul rând, contribuția la fondurile de pensii.

Acestea reprezintă doar câteva teme care sunt atât comune, cât și de actualitate.

UPLR îți propune să aibă un rol cât mai activ în spațiul public privind problemele comune și să transmită aceste opinii printr-o comunicare permanentă cu publicul interesat, precum și prin evenimente dedicate, cum este Conferinţa din 31 mai: „Fiscalitatea profesiilor liberale din România”, conform programului anexat acestui comunicat de presă.

Unul dintre elementele comune este o lege cadru a profesiilor liberale. Aceasta reprezintă unul dintre proiectele noii conduceri a UPLR care și-a început activitatea în trimestrul II 2018.

Componența Biroului executiv este: Adrian Vascu – Președinte UPLR,  reprezentant al ANEVAR, Gheorghe Ialomițianu – Prim-vicepreședinte UPLR, reprezentant al CAFR și Dan Manolescu – Vicepreședinte UPLR, reprezentant al CAFR.

Referitor la planurile de acțiune:

Adrian Vascu, Președintele în exercițiu al UPLR a declarat, cu privire la oportunitatea unei legi comune tuturor profesiilor liberale:O lege comună/cadru a profesiilor liberale este oportună atâta vreme cât își va găsi o formă care să armonizeze legile existente în diferite profesii și să adauge părți care sunt comune și de interes general. Știu că nu este un demers simplu și nu cred că trebuie realizat în orice condiții. Va fi unul dintre testele care ne vor aduce pe toți la aceeași masă, iar în anul 2018, al Centenarului Unirii, îmi doresc ca toți profesioniștii liberali din România să se regăsească în acțiunile pe care le vom desfășura.”

Din punct de vedere al poziționării publice a UPLR, Gheorghe Ialomițianu Prim-vicepreședinte UPLR, a declarat:

UPLR trebuie să devină un partener important al statului, mediului de afaceri și al societății civile în scopul creșterii rolului profesiilor liberale în societate, precum și pentru apărarea intereselor membrilor organismelor profesionale. Organismele profesionale ar trebui să perceapă UPLR ca pe un organism ce contribuie la armonizarea intereselor și la dezvoltarea profesiilor liberale și nu ca pe o suprastructură.”

În ceea ce privește conferința organizată de UPLR împreună cu CCF, în 31 mai 2018, „Fiscalitatea profesiilor liberale din România”, Dan Manolescu a detaliat contextul astfel:Organizarea de evenimente comune în care să aducem alături profesioniștii liberali din diverse domenii de activitate, cred că reprezintă un mod în care putem conștientiza cu toții că există problemele comune asupra cărora este mai productiv să căutăm soluții împreună decât separat. În această direcție se înscrie și conferința organizată în data de 31 mai – „Fiscalitatea Profesiilor Liberale din România

 

Mai multe informații despre activitatea UPLR sunt disponibile pe site-ul: www.uplr.ro și pe pagina de Facebook a UPLR: facebook.com/uplr.official, precum și pe site-urile organizațiilor membre UPLR.

Uniunea Profesiilor Liberale din România este formată din asociații de profesii liberale și este deschisă aderării tuturor organizațiilor profesionale, persoane juridice care îndeplinesc condițiile prevăzute în Statutul său.

 Asociațiile membre ale UPLR sunt următoarele:

 • Ordinul Arhitecților din România (OAR);
 • Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR);
 • Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR);
 • Camera Consultanților Fiscali (CCF);
 • Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România – ANEVAR;
 • Colegiul Farmaciștilor din România (CFR);
 • Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR);
 • Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvența din România – UNPIR;
 • Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNAS);
 • Asociația Consultanților în Management din România – AMCOR;
 • Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România – CNCPIR;
 • Corpul Experților Tehnici din România – CETR;
 • Uniunea Geodezilor din România (UGR);
 • Colegiul Medicilor Veterinari din România (CMVR).

conferinta de presa

Program Conferința „Fiscalitatea profesiilor liberale din România”-1
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *