Search
Marti 25 Februarie 2020
  • :
  • :

Valoarea creditelor acordate de RBL in 2012 a crescut cu 14%

In anul 2012, peste 46.000 de romani au aderat la sistemul de economisire-creditare prin Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL). Ca urmare, la sfarsitul anului trecut, numarul contractelor de economisire-creditare din portofoliul RBL a fost mai mare cu aproape 20% fata de 2011, ajungand la 177.000 contracte.
In ceea ce priveste economiile efectuate de catre clientii RBL, acestea au fost cu 13% mai mari fata de nivelul anului 2011, soldul total aferent acestor contracte atingand, la sfarsitul anului, cifra de 262,4 milioane lei.
La 31.12.2012, nivelul total al sumelor contractate de catre clientii RBL s-a situat la cifra de 2,6 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 8% fata de 2011. Suma de 2,6 miliarde lei reprezinta valoarea potentialului de investitii in domeniul locativ accesibil clientilor bancii pe termen mediu si lung (depuneri si credite).
“Semnalele din piata si rezultatele noastre ne confirma ca din ce in ce mai multi romani prefera sa economiseasca si sa ia credite in moneda nationala. Datorita conditiilor de creditare foarte bune pe care le oferim (dobazi mici si fixe), solicitarile de credite in lei au crescut anul trecut si sunt in continua crestere. Clientii isi finanteaza proiectele locative cu creditele de la noi indiferent ca e vorba de schimbarea instalatiilor sanitare, a acoperisului sau achizitia unui apartament ori constructia unei case.”, a subliniat Aurelia Cionga – Presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.
Valoarea creditelor acordate de RBL in 2012 se ridica la cifra de 19 milioane lei, in crestere cu 14% fata de valoarea inregistrata anul anterior. Acest nivel s-a inregistrat pe fondul cresterii valorii medii a finantarilor atat pentru creditele cu ipoteca (130.000 lei), cat si fara ipoteca (25.000 lei). Astfel, portofoliul de credite al Raiffeisen Banca pentru Locuinte inregistra la sfarsitul anului 2012 o expunere de 54 milioane lei, reprezentand o crestere de 8% fata de nivelul din 2011.
Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, destinate  imbunatatirii situatiei locative.
Clientii, care incheie un contract de economisire-creditare si economisesc o perioada de timp, au ulterior posibilitatea accesarii unui credit cu dobanda fixa de 4,5 % sau 6% pe an, in functie de produsul ales. In fiecare an, clientii primesc la depunerile efectuate in anul respectiv, o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 de euro, la care se adauga dobanda bancii.
Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele 525 de agentii Raiffeisen Bank.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *