Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Asigurare de viață cu investiții de până la 500.000 de euro

UniCredit Bank și Allianz-Țiriac au lansat, în parteneriat, o asigurare de viață cu componentă de investiții, în euro, denumită Premium Invest.

Clienții care achiziționează produsul au posibilitatea de a investi prima de asigurare în oricare dintre cele trei programe cu clase de risc diferite – scăzut, scăzut spre mediu și mediu – gestionate de Allianz-Țiriac. Acestea accesează fonduri administrate de grupul de profil Amundi. În funcție de clasa de risc, cele trei programe includ investiții în acțiuni, obligațiuni, titluri sau depozite de pe piața monetară.

Prima de asigurare se plătește o singură dată, la începutul contractului, și este de minimum 2.000 de euro. Clienții pot investi oricând pe parcursul contractului sume suplimentare până la un plafon maxim de 500.000 de euro. În plus, oricând pe parcursul derulării contractului de asigurare, aceștia pot transfera unități de cont între cele trei programe investiționale, pot schimba contractantul și beneficiarul sau beneficiarii asigurării. De asemenea, în cazul în care apare o nevoie imediată de lichidități, ei pot răscumpăra parțial sau total valoarea contului pe durata contractului (conform condițiilor contractuale).

Am dezvoltat produsul în baza parteneriatului strategic cu UniCredit pentru a fi  adresat clienților care caută alternative pentru investiții sau soluții de diversificare pe piețele internaționale, dar și protecție în cazul unui eveniment neașteptat, datorită asigurării de viață

Virgil Șoncutean, CEO Allianz-Țiriac

Premium Invest are o componentă de protecție financiară, prin intermediul sumei asigurate în caz de deces din accident sau boală. În cazul producerii riscului asigurat, pentru persoanele asigurate cu vârsta de până în 75 de ani, beneficiarii primesc atât suma asigurată, stabilită la 10% din valoarea contului, cât și suma acumulată din investiții, dar nu mai puțin decât valoarea primelor plătite. Pentru persoanele asigurate de peste 75 ani, se acoperă doar riscul de deces din accident, suma asigurată fiind tot 10% din valoarea contului, la care se adaugă suma acumulată din investiții. În caz de deces din boală, indemnizația va fi egală cu suma acumulată din investiții.

„Vrem să venim în întâmpinarea clienților noștri interesați de alternative de investire a lichidităților pe care le dețin în euro și, prin Premium Invest, le punem la dispoziție programe investiționale care nu sunt altfel disponibile pe piața din România”, a declarat Antoaneta Curteanu, vicepreședinte UniCredit Bank. Potrivit acesteia, Premium Invest „răspunde atât interesului din ce în ce mai crescut pentru produsele de asigurare de viață, cât și contextului în care dobânzile sunt în continuă scădere pentru depozitele bancare, iar oferta în valută este relativ limitată”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *