Search
Sambata 24 Septembrie 2022
  • :
  • :

CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este alături de Sparking Capital în finanțarea platformei de smart manufacturing create de K Factory

Firma de avocatură CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a asistat fondul de investiții Sparking Capital în proiectul prin care compania a coordonat finanțarea de tip pre-ceed acordată start-up-ului românesc K Factory, dezvoltatorul primei platforme digitale ce își propune să contribuie la creșterea performanţei şi productivităţii companiilor de producţie. Finanțarea, oferită în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink şi alţi investitori, este menită să sprijine planurile de dezvoltare ale K Factory pentru scalarea rapidă a proiectului K Factory pe piețe industriale mature din Uniunea Europeană, precum Germania, Franța și Spania.

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei (foto), partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Șopotean, avocat.

”Implicarea noastră intr-unul dintre proiectele foarte inovative din start-up și tehnologie din România confirmă dezvoltarea fără precedent a acestui domeniu în ultimii 3-4 ani. Chiar dacă suntem încă departe de țări din CEE precum țările baltice, unde digitalizarea și educația digitală este o prioritate, faptul că interesul pentru acest domeniu nu a scăzut și se materializează cu succes în proiecte diverse, este unul dintre cele mai bune semnale pe care România le poate da investitorilor în această perioadă. Finalizarea cu succes a acestei tranzacții, precum și a altor tranzacții în perioada crizei sanitare generate de Covid-19, confirmă faptul că ecosistemul românesc de start-up-uri și tehnologie este într-o perioadă continuă de creștere și maturizare, iar proiectele cu adevărat inovative își găsesc în continuare sprijin din partea investitorilor chiar în perioada în care în mod tradițional apetitul pentru tranzacții este mult redus. Credem foarte mult că inovația dezvoltată in România are toate ingredientele pentru a deveni cea mai bună carte de vizită a economiei românești cu impact pozitiv major în economia globală”, consideră Sergiu Gîdei.

Echipa de tehnologie și start-up-uri a firmei include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu. Anul trecut și în prima jumătate a acestui an, avocații CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații au gestionat cu succes aproximativ 12 proiecte în zona de tehnologie și start-up-uri, evaluarea cumulată a acestor deal-uri fiind de peste 45 milioane euro. În a doua jumătate a acestui an echipa CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații estimează că va fi implicată în cel puțin cinci tranzacții din domeniul start-up si tehnologie în diverse domenii – e-commerce, agritech, inteligență artificială, blockchain etc.

Printre cele mai importante proiecte gestionate de CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații în acest domeniu amintim:

  • Asistența acordată fondului Sparking Capital (jucător specializat în investiții în start-up-uri în perioada timpurie) cu privire la investițiile în start-up-urile Evertoys, Techinfluence, BrightSpaces și EcoTree.
  • Consilierea V7 Capital (studio de start-up-uri) în legătură cu investițiile în start-up-urile Confidas, Wineful, Pluria, Flip.ro si EasySales.ro.
  • Asistența oferită Bunnyshell (start-up românesc ce dezvoltă tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud), în proiectul prin care au primit o finanțare de 750.000 euro din partea fondului de investiții Early Game Ventures și a unui business angel.
  • Consilierea fondatorilor brand-ului 7Card (lider în domeniul agregării de servicii de wellness și sport) în legătură cu vânzarea business-ului către grupul francez Sodexo.
  • Asistența oferită grupului Xpediator (grup integrat de logistică, transporturi și tehnologie, listat la bursa din Londra) în legatură cu structurarea francizei diviziei de tehnologie eshopwedrop.com , precum și consiliere în legătură cu expansiunea globală a francizei in Europa, Asia și SUA.
  • Consilierea start-ului românesc Ringhel cu privire la dezvoltarea și extinderea produsului inovativ reprezentând o platformă digitală integrată in domeniul energie, petrol și gaze naturale.
  • Asistența acordată start-up-upui românesc Moonlet.io cu privire la lansarea portofelului de criptomonede.

CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, trazacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. CEE Attorneys/ Boanță, Gîdei și Asociații se distinge pe piața avocaturii din România drept unul dintre furnizorii de servicii avocațiale cu experiență în tranzacții din domeniul tehnologiei, cu acces la cele mai bune practici internaționale ale avocaturii de afaceri și posibilitatea reală de a implementa tranzacții internaționale datorită unei echipe locale solide. Echipa de avocați este apreciată de clienți pentru calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite, soluțiile pragmatice și practica  semnificativă atât în marile societăți de avocatură, cât și in firme de consultanță din categoria „Big4”.

Din 2016 Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *