Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

Centrul de servicii OMV Petrom Global Solutions SRL (OPGS)

petrom_omv_noul_sediu_01vt_OMV Petrom SA (OMV Petrom), cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, continuă procesul de eficientizare a companiei prin transferul unor activități-suport în cadrul unei entități nou inființate, OPGS, deținută de către OMV Petrom și OMV Solutions GmbH. OPGS va furniza servicii pentru grupurile Petrom și OMV, în diferite țări în care acestea sunt active.

Decizia este în concordanță cu strategia OMV Petrom de a se concentra asupra activităților de bază ale companiei și urmează tendințele internaționale de concentrare a serviciilor conexe în centre de servicii.

Andreas Matje, CFO OMV Petrom: „Suntem o companie integrată de țiței și gaze, deci focus-ul nostru este în acest sector. Pe de alta parte, ne dorim servicii performante, adaptate nevoilor noastre și costuri competitive, iar OPGS, ca entitate juridică separată, se va dezvolta astfel încât să răspundă acestor cerințe. Este prima inițiativă din România de a crea un centru de servicii specializat pentru industria de țiței și gaze și credem că este important, inclusiv din perspectiva rolului pe care România l-ar putea avea ca hub energetic pentru regiune”.

Obiectul transferului îl vor constitui serviciile de IT, contabilitate primară și alte activități suport, grupate în prezent în cadrul departamentului Global Solutions din OMV Petrom. Transferul de activitate este preconizat să aibă loc în luna iulie 2014.

În cadrul transferului de activitate, circa 1.100 angajați vor fi transferați către OPGS.

Această tranzacție nu are un impact material asupra situației financiare a OMV Petrom, situându-se sub pragul de 10% din valoarea totală a activelor OMV Petrom, respectiv din valoarea anuală a cifrei de afaceri nete a companiei.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *