Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

Chambers and Partners Europe 2018: Casa de avocatură D&B David şi Baias numărul 1 în Drept fiscal şi Dreptul concurenţei

D&B David si Baias este clasata in Banda 1 la sectiunea Drept fiscal in prestigiosul ghid Chambers and Partners Europe 2018, fiind pe aceasta pozitie pentru al doilea an consecutiv, de data aceasta ca singura societate de avocatura din Romania. In acelasi timp, D&B David si Baias este cotata in Banda 1 si in Dreptul concurentei.

Echipa de litigii fiscale este coordonata de Dan Dascalu, Partener si este formata din 14 avocati. Departamentul condus de Dan si-a demonstrat expertiza de contencios fiscal prin implicarea in proiecte care au fost solutionate fie in instantele din Romania, fie la Curtea Europeana (doua cauze solutionate deja, iar alte doua in curs de derulare). Clientii intervievati de publicatia britanica Chambers and Partners au remarcat ca echipa D&B „intelege nevoile si raspunde prompt solicitarilor, obtinand rezultate remarcabile, fiind in acelasi timp foarte eficienti”.

Dan Dascalu a fost clasat inca o data in Banda 1 la sectiunea Avocati specializati in Drept fiscal, fiind mentionat ca „unul dintre cei mai reputati avocati de litigii fiscale din Romania”.

„Aceasta apreciere ne bucura si ne obliga sa mentinem acelasi standard ridicat al calitatii serviciilor pe care le oferim clientilor nostri. Este o onoare pentru mine sa lucrez cu o echipa de o asemenea valoare, dintre ai carei membri as dori sa ii remarc in special cu aceasta ocazie pe managerii care au contribuit la acest rezultat extraordinar: Ana-Maria Iordache, Mihail Boian si Andrei Iancu. Si, desigur, trebuie sa amintesc totodata ca aceste rezultate au fost posibile si urmare a colaborarii stranse si fructuoase cu diferitele departamente specializate in fiscalitate din cadrul PwC Romania, dar si cu echipele de M&A si de Dreptul muncii din D&B David si Baias, in diverse proiecte complexe in care am fost impreuna implicati. Clasarea aceasta ne responsabilizeaza si ne indeamna sa continuam in a ne implica activ in propunerea de solutii mai eficiente din punct de vedere legislativ, care sa faca procedurile administrative si judecatoresti mai lesne de inteles si de aplicat de catre cei implicati in contenciosul fiscal”, spune Dan Dascalu, Partener David si Baias.

Pentru al optulea an consecutiv echipa de 15 avocati a D&B David si Baias de dreptul concurentei, care este coordonata de Manuela Guia, Partener si de Sorin David, Partener Coordonator, este recunoscuta ca lider al pietei de specialitate din Romania. D&B David si Baias a asistat companii importante din Europa in investigatii declansate de Consiliul Concurentei din Romania in legatura cu acorduri verticale, acorduri orizontale de stabilire a preturilor sau manipularea licitatiilor publice. Experienta avocatilor de concurenta din cadrul D&B David si Baias se extinde si in aria contestarii deciziilor Consiliului Concurentei si aceea a disputelor legate de neregulile procedurale care apar in timpul inspectiilor inopinate.

Sorin David a fost recunoscut inca o data ca Practician Eminent in concurenta, fiind descris de clientii ca un avocat „stralucit, pragmatic, care sesizeaza aspecte ce altora le scapa.” Clientii intervievati s-au declarat extrem de multumiti de serviciile oferite de Sorin in cadrul proiectelor de concurenta.

Manuela Guia trece anul acesta in Banda 1 a prestigiosului ghid fiind caracterizata de clienti ca „un avocat creativ, de incredere, plin de resurse” care poate gasi solutii juridice cu relevanta practica pentru afacerile clientilor asistati.

„Clasarea ma onoreaza si ma responsabilizeaza in acelasi timp. Consider ca este masura aprecierii pe care clientii mi-o ofera in proiectele in care am lucrat impreuna. Suntem de foarte multa vreme in pozitia de lider al segmentului si consider ca echipa este cea care face posibila aceasta constanta. Dreptul concurentei este un domeniu deosebit din punct de vedere al spetelor, motiv pentru care necesita o atentie deosebita la detalii, lucru care poate fi realizat numai in echipa”, spune Manuela Guia, Partener, D&B David si Baias.

D&B David si Baias este societatea de avocatura afiliata PwC in Romania si este parte din reteaua internationala PwC Legal, care cuprinde 2000 de avocati in 75 de tari. Echipa D&B David si Baias este alcatuita din 50 de avocati (dintre care 4 parteneri) si acorda consultanta si asistenta juridica societatilor locale si multinationale in domenii precum: fuziuni, achizitii si restructurari, societati comerciale si grupuri de societati, proprietati imobiliare, concurenta si ajutoare de stat, servicii financiare si piete de capital, relatii de munca si resurse umane, proprietate intelectuala, protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal, litigii fiscale si comerciale.

Scopul PwC este de a construi incredere in sanul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din reteaua PwC ajuta organizatiile si indivizii sa creeze valoarea adaugata de care au nevoie. Suntem o retea de firme prezenta in 158 de tari cu mai mult de 236.000 de specialisti dedicati oferirii de servicii de calitate de audit, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *