Search
Vineri 22 Ianuarie 2021
  • :
  • :

Cristian Darie, Avocat Partener, Darie, Manea și Asociații: SRL-ul este preferat de majoritatea întreprinzătorilor

Interviu cu domnul Cristian Darie, Avocat Partener, Darie, Manea și Asociații

Cum apreciați activitatea societății Darie, Manea și Asociații în anul 2018? Ce strategie de dezvoltare aveți în acest an?

Activitatea firmei noastre a fost mai bună in 2018, în creștere cu 30% față de anul precedent, având în vedere că traversăm o perioadă economică bună. Am întâmpinat greutăți din ce în ce mai mari din punct de vedere al recrutării forței de muncă specializate în acest domeniu, problemă cu care se confruntă și alte firme nu numai din domeniul avocaturii.  Pentru 2019, prevedem o creștere în continuare și parte din această creștere e motivată de planurile de expansiune, nu atât de mediul economic.

 

Cum este organizată societatea dumneavoastră?

Suntem doi parteneri-avocați si lucrăm în regim de colarorare cu avocați din mai multe domenii: drept comercial, dreptul muncii și penal.

 

Sunteți specializați în consultanță pentru înființarea de noi companii. Ce servicii oferiți? Cât durează efectiv să deschizi o firmă în București / în România? Care sunt costurile?

Oferim servicii complete de deschidere a unei societăți în București și în toată țara, cum ar fi înregistrare în scopuri de TVA, deschidere de conturi bancare, găzduire de sediu social, obținere de autorizații și licențe etc. Procedura de înființare durează trei zile lucrătoare. Costurile pentru înființarea unei firme în București sunt de 250 lei, la care se adaugă costurile de la Registrul Comerțului, cele cu sediul social, dacă este cazul, și capitalul social minim în cuantum de 200 lei.

 

Ce preferă antreprenorii de București, SRL-uri sau PFA-uri? Care sunt deosebirile dintre cele două forme de organizare?

SRL-ul este preferat de majoritatea întreprinzătorilor datorită, în primul rând, răspunderii limitate și a taxării mai scăzute. O altă deosebire între cele două tipuri de societăți este că la PFA e nevoie, de la înființare, de un sediu real. PFA nu se poate înființa la sediul societății de avocatură.

 

Cum percepeți colaborarea cu ONRC? Mai sunt necesare îmbunătățiri în activitatea acestei instituții?

O percepem ca fiind ok în principiu, dar mai sunt câteva lucruri de îmbunătățit, iar unul ar fi faptul că rezervarea de firmă obținută online poate fi respinsă de referentul ONRC din diverse motive.

 

În curând veți lansa un nou serviciu, o aplicație pe mobil prin care oamenii își pot înființa companii cu ajutorul Darie, Manea și Asociații. Ce oferă concret acest serviciu?

 E o platformă online prin care orice client, de oriunde, își poate înființa societatea online și inclusiv plățile necesare se pot realiza online. De asemenea, platforma pune la dispoziția utilizatorilor posibilitatea de a realiza orice fel de modificări în structura societății și de a înființa alte structuri de tip PFA și SRLD.

 

Piața serviciilor juridice trece prin transformări radicale datorate reglementărilor tot mai complexe, riscului crescut în arii multiple, evoluției economiei digitale și presiunii continue privind reducerea costurilor. Cum vedeți evoluția pieței avocaturii în România, în acest context?

Suntem de părere că și această industrie legală va trebui să se moderizeze și să facă față cerințelor din ce în ce mai mari ale clienților, mai ales în IT. Tocmai în acest scop am realizat platforma care va permite deschiderea online a unei firme. Un investitor va putea comanda online deschiderea unei firme, iar avocații noștri se vor ocupa de întreg procesul legal.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *