Search
Joi 16 Septembrie 2021
  • :
  • :

“Fii la tine-n țară la fel ca afară!” – campanie de colectare separată a deșeurilor

Organizația producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice ECOTIC relansează astăzi, 10 februarie 2021, campania națională de  informare privind colectarea separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) “Fii la ține-n țară la fel ca afară!”.

Realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), inițiativa încurajează populația României să participe la eforturile de protecție a mediului și oferă mai multe soluții de a ne debarasa corect de electronicele și electrocasnicele pe care nu le mai folosim, prin magazinele care comercializează și electrocasnice, la centrele municipale de colectare, la punctele de colectare private și, totodată, în campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în majoritatea zonelor din România.

Organizația oferă preluarea de la domiciliu pentru deșeurile electrice voluminoase din 38 de județe: Argeș, Călărași, Ialomița, Giurgiu, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Bacău, Brăila, Buzău, Constanța, Iași, Galați, Neamț, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Botoșani, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Albă, Bistrița-Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Sibiu, Vâlcea, Ilfov, precum și câteva municipii: București, Iași, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Bacău, Piatra Neamț și Deva.

ECOTIC pune la dispoziție numărul unic de call center 0219641, disponibil pentru a oferi consultanță în alegerea celei mai bune opțiuni de debarasare.

Campania  se va derula pe canale TV și în social media. Organizatorii au anunțat că spot-ul video va fi difuzat, cu sprijinul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), pe posturile de televiziune PRO TV, PRO X, PRO CINEMA, PRO 2, PRO Gold, DigiSport 1, DigiSport 2, Digi24, TVR 1, TVR 2, Prima TV, Discovery, Realitatea TV, Aleph News și România TV. De asemenea, spotul va rula pe paginile ECOTIC de pe rețelele de socializare Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube. În luna martie, va fi desfășurată pe Instagram o campanie cu o serie de persoane publice care vor promova campania “Fii la ține-n țară la fel că afară” și numărul de call center.

De asemenea, în martie va avea loc o tombolă unde cetățenii care sună la call center și predau DEEE se vor înscrie și vor primi un premiu la sfârșitul campaniei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *