Search
Vineri 5 Iunie 2020
  • :
  • :

IFLR: Mușat & Asociații „Casa de avocatură a anului în România”

Foto
Mona Mușat, Managing Partner Mușat & Asociați
i, alături de reprezentanții  Weil Gotshal &Manges (Polish law firm of the year), Uria Menendez – Proenca de Carvalho (Portuguese law firm of the year) și Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP (Russia law firm of the year).

Mușat & Asociații a primit premiul „Casa de avocatură a anului în România”, în cadrul ceremoniei IFLR European Awards ce a avut loc miercuri seară, 10 aprilie 2013, la Londra, în prezența a peste 200 de reprezentanți ai celor mai mari case de avocatură din Europa. Este pentru a doua oară în ultimii trei ani când Mușat & Asociații își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

„Suntem onorați să primim din nou premiul ”The Law Firm of the Year in Romania” din partea unei publicații prestigioase precum International Financial Law Review (IFLR). Deși am continuat să activăm într-un mediu de business dificil, am fost implicați și în 2012 în unele dintre cele mai mari tranzacții derulate în România în domeniile fuziuni & achiziții, finanțări și listări pe piețe de capital, ceea ce s-a reflectat într-o creștere cu peste 20% a portofoliului de clienți și a cifrei de afaceri. Aceste performanțe reconfirmă statutul Mușat & Asociații de “leading firm” în România și capacitatea echipei noastre de a răspunde eficient necesităților actuale de business ale clienților”,  a declarat Mona Mușat (foto), Managing Partner Mușat & Asociații, în cadrul Galei de premiere.

Premiile „IFLR – The Law Firm of the Year” se acordă celor mai performante firme de avocați din 25 de jurisdicții, pentru rezultatele de excepție obținute în ariile de practică: fuziuni și achiziții, financiar-bancar și piețe de capital.

Mușat & Asociații este lider și în clasamentele realizate de IFLR 1000 în toate ariile de practică analizate în România, mulți dintre partenerii firmei, printre care Gheorghe Mușat, Mona Mușat, Cătălin Băiculescu și Miruna Suciu, fiind recomandați drept „Leading Lawyers” în domeniile lor de expertiză, pentru calitatea serviciilor juridice acordate și aprecierile primite din partea clienților.

Tranzacțiile și proiectele de referință ale anului 2012

Printre tranzacțiile și proiectele de referință ale anului 2012, se numără reprezentarea Nokia pe parcursul procesului de închidere a operațiunilor din România și vânzarea fabricii de producție de la Jucu către compania De’Longhi; asistență juridică acordată Astra Rail Industries, în legătură cu achiziția Astra Vagoane, Meva SA și Romvag Caracal (considerată ca una din cele mai importante tranzacții ale anului), consilierea Sterling Resources în procesul de negociere a acordurilor de transfer a participațiilor în diverse perimetre petroliere din Marea Neagră, dar și a Eldorado Gold Corporation în tranzacția cross-border (valoarea tranzacției: 2,5 miliarde USD) prin care a preluat activitățile European Goldfields Limited în domeniul exploatării zăcămintelor aurifere din țara noastră. De asemenea, anul trecut Mușat & Asociații a acordat consultanță juridică și pentru OZ Mineral Limited, companie minieră de top din Australia, în legătură cu oferta în valoare de 200.000.000 Euro pentru achiziția Cuprumin S.A. și MID Europa Partners, un renumit investitor de private equity, în legătură cu achiziția a 50% din acțiunile companiei Walmark, cel mai mare producător independent de vitamine și suplimente alimentare din Europa Centrală și de Est.

Proiectele actuale

În prezent, Mușat & Asociații asigură consultanță juridică Ministerului Transporturilor în vânzarea Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă și, de aseamenea, este implicată în majoritatea proiectelor derulate de autoritățile de stat prin intermediul Bursei de Valori București, precum vânzarea a 10% din capitalul social al Nuclearelectrica sau SPO-ul Transgaz pentru vânzarea unui pachet de 15% din acțiunile societății. Mușat & Asociații a asigurat de asemenea asistență juridică în oferta publică secundară pentru vânzarea a 15% din Transelectrica, încheiată cu succes la sfârșitul lunii martie, valoarea tranzacției fiind de 37,7 milioane EUR.

Despre MUȘAT & ASOCIAȚII

MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înființate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 17 parteneri și peste 100 de avocați și consilieri, MUȘAT & ASOCIAȚII oferă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Practical Law Company, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2012, MUȘAT & ASOCIAȚII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piața din România de echipa MUȘAT & ASOCIAȚII, atât în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 în practica de fuziuni & achiziții, cât și în ceea ce privește strategia de management adoptată.

Totodată, renumita publicație Chambers Europe a decernat firmei MUȘAT & ASOCIAȚII trofeul „Romanian Law Firm of the Year“, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanțe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUȘAT & ASOCIAȚII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute și respectate corporații din România, inclusiv o treime din Top 100 și jumatate din Top 500 mari companii, precum și instituțiilor publice și financiare locale în tranzacții corporative și financiare sofisticate și în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienți, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbott, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller etc.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *