Search
Joi 26 Martie 2020
  • :
  • :

Manuela Guia, Managing Partner, GNP Guia Naghi & Partners: Ne-am consolidat echipa și am dezvoltat noi arii de practică

Interviu cu Manuela Guia, Managing Partner, GNP Guia Naghi & Partners

Ne-am consolidat echipa și am dezvoltat noi arii de practică

 

Când ați decis să vă înființați propria societate de avocatură? Care au fost principalele motive?

După 16 ani de activitate profesională plină de satisfacții în cadrul aceleiași societăți de avocatură, am luat decizia înființării acestui nou proiect, față de care am toata încrederea și care mă entuziasmează în fiecare zi, pentru motive multiple. În primul rând, ne doream un proiect care să se bazeze pe echipă și pe încrederea noastră în membrii acesteia, precum și în faptul că putem construi împreună o casă de avocatură cu crezuri proprii, în care să ne regăsim fiecare. În al doilea rând, proiectul a fost creat și pentru că ne consideram pregătiți de noi provocări, precum extinderea ariilor de competență și abordarea unor noi tipologii de proiecte de anvergură.

La câteva luni de la lansarea noului proiect GNP Guia Naghi & Partners, pot spune că așteptările noastre au fost cu mult depășite, ne-am consolidat echipa și am dezvoltat noi arii de practică, prin cooptarea unor avocați experimentați pe domenii pe care nu le acopeream inițial. Varietatea și complexitatea proiectelor pe care clienții ni le-au încredințat ne-au demonstrat foarte devreme că am făcut alegerea potrivită și că GNP se află pe drumul cel bun.

 

Cum au primit clienții cu care colaborați de foarte mult timp vestea creării GNP Guia Naghi și Asociații?

GNP are propriii clienți, atrași nu doar de reputația individuală a avocaților noștri, ci și de promisiunea faptului că livrăm calitate și răspundem întotdeauna aplicat la obiectivele concrete de business ale clienților. Până la acest moment, ne-am achitat onorabil de această promisiune, dovadă fiind proiectele finalizate cu succes (ex. reorganizarea unui sistem național de franciză în producție; obținerea avizului Consiliului Concurenței cu privire la respectarea criteriilor Altmark; parcurgerea în timp record a numeroase proceduri de autorizare a unor tehnologii medicale inovatoare; obținerea primului aviz tehnic – de altfel singurul la acest moment în România – pentru o platformă digitală în domeniul transportului alternativ; obținerea unei hotărâri judecătorești care confirmă aplicarea ablațiunii pentru amenzi de concurență). Sperăm la același succes și pentru proiectele în curs, proiecte care implică investigații declanșate de Consiliul Concurenței pe mai multe piețe în legătură cu suspiciuni de cartel, schimb de informații sensibile și abuzuri de poziție dominantă; propuneri legislative menite să identifice surse suplimentare de finanțare destinate inovației în sănătate, precum și propuneri de mecanisme legislative moderne de eficientizare a penetrării vaccinurilor la nivel național; reorganizări de activitate și sisteme alternative de distribuție în varii industrii reglementate; tranzacții implicând cooptarea de investitori pentru start-upuri etc.

Aveți o expertiză extrem de solidă, recunoscută și de directoarele internaționale de profil, în dreptul concurenței, pharma și servicii medicale, achiziții publice, litigii și arbitraj etc. Cum s-au grupat membrii echipei de avocați pe aceste domenii? Care sunt principalele provocări în această perioadă tumultoasă? În ce alte arii de practică vedeți potențial de creștere?

GNP are în acest moment avocați grupați pe diverse arii de practică. Domeniile de specialitate au devenit departamentele clasice la nivelul unei societăți de avocatură: Concurență și Ajutor de Stat, Pharma, Protecția Datelor & Tehnologie, Litigii, Proprietate Intelectuală, Achiziții Publice, Compliance, Corporate. Iar gruparea echipei în aceste departamente nu a ridicat nicio problemă, dat fiind că fiecare avocat deținea propriile specializări. În ceea ce privește mai tinerii membri ai echipei noastre, avocați stagiari, aceștia sunt liberi să aleagă într-o primă fază care sunt domeniile care îi atrag și să le “testeze”, urmând să decidă care sunt acele domenii cu care rezonează cel mai bine cu personalitatea și pasiunile lor, cu visele pe care și le-au facut despre meseria de avocat etc.

În Baroul București activează acum (06.11.2019), 8.804 avocați definitivi, 844 avocați stagiari și 102 avocați străini, care lucrează în 575 de societăți de avocatură și 6.014 cabinete individuale. Cum apreciați nivelul de competiție și cooperarea existente în rândul confraților din Capitală?

Am fost plăcut impresionați de modul in care proiectul GNP a fost primit de către celelalte case de avocatură, care ne-au felicitat pentru demersul nostru și cu care de multe ori am găsit ocazii de colaborare și parteneriat. Avem tot respectul pentru avocatura de business din România, pentru efortul susținut depus cu fiecare proiect în parte de specialiștii din piață, pentru dedicarea lor pentru calitate și tehnicitate. În aceste condiții, firește, acerbă pe această piață, mai ales având în vedere cât de variată este oferta și cât de complexă este – din ce în ce mai adesea – cererea. Credem, însă, că fiecare avocat, indiferent de forma de organizare a profesiei pentru care optează, are locul lui pe această piață, pe care poate să-l creioneze și să-l consolideze după cum dorește, în funcție de propria măsură a succesului.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *