Search
Marti 22 Iunie 2021
  • :
  • :

Radu Cernov – demisie din funcția de administrator al Transgaz.

Transgaz2Consiliul de Adminstrație al Transgaz, a luat, act de demisia, depusă joi, adminstratorului companiei, Radu Ștefan Cernov, dar a hotărât ca acesta sa ramână în consiliul pânã la viitoarea adunare generală ordinară a acționarilor, care va avea loc în 9 iulie, se arată într-un comunicat al operatorului național de transport gaze.
Potrivit comunicatului, demisia a fost motivată de “riscul afectării imaginii SNTGN Transgaz, prin unele critici publice, din partea reprezentanților unor acționari minoritari, asupra legitimității managementului recent desemnat”.

Radu Ștefan Cernova fost ales membru al Consiliului Administrativ al Transgaz la sfârșitul lunii aprilie. El a fost asociat al actualului ministru delegat pentru marile proiecte de infrastructura, Dan Șova, în cadrul societății de avocatură Șova & Asociații  Cernov specializat, printre altele, în energie și infrastructură, a fost acuzat că ar fi încasat ilegal, de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, suma de 1,1 milioane euro, potrivit unui control al ANAF.

Transgaz  a avut un profit net de 74 milioane de euro (329 milioane de lei) în 2012. Fondul Proprietatea deține aproape 15% din acțiunile Transgaz, iar statul controlează 58,5% din titluri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *