Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

Consiliul Concurenței analizează preluarea Petrom Distribuție Gaze SRL de către Ligatne SRL

LogoPDG_1Consiliul Concurenței analizează concentrarea economică ce se va realiza ca urmare a dobândirii controlului de către Ligatne SRL asupra Petrom Distribuție Gaze SRL.

Compania mamă a companiei Ligatne controlează și SC Gaz Sud SA și SC Grup Dezvoltare Rețele SA.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenței (nr.21/1996), operațiunea propusă este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței.

Consiliul Concurenței va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

OMV Petrom, a anunțat, pe 10 iulie, că a vândut participația de 99,99% în Petrom Distribuție Gaze (PDG) SRL, compania de distribuție gaze care nu făcea obiectul activității de bază a Petrom, către Ligatne SRL (Ligatne).

Compania mamă care deține entitatea juridica Ligatne este de asemenea acționarul Cristian Secoșan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Gaze și Energie a spus: „Conform strategiei noastre vom continua să ne concentrăm asupra activității de furnizare de gaze către clienții industriali și comerciali. Vânzarea activității de distribuție de gaze a OMV Petrom către consumatorii finali este în concordanță cu aceasta strategie. Totodată, având în vedere prezența Gaz Sud si a GDR pe piața din România, am convingerea că tranzacția încheiată cu Ligatne reprezintă o oportunitate de dezvoltare pentru PDG SRL”.

PDG SRL a fost înființată în 2007, când legislația românească a fost modificată în vederea alinierii cu Directiva UE care impunea separarea distribuției de gaze de alte activități, în vederea garantării pe piață a competiției și transparenței.

La sfârșitul anului 2012, rețeaua de distribuție a PDG SRL avea o lungime totală de circa 1.000 de km și deservea peste 21.000 de clienți, în principal localizați în zonele învecinate orașelor București și Timișoara.

Gaz Sud și GDR operează împreuna în prezent o rețea de distribuție gaze cu o lungime de aproximativ 700 km și care deservește peste 22.000 de clienți localizați în principal în zonele din vecinătatea Bucureștiului.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *