Bergenbier a primit la Superior Taste Awards, o competiție anuală care desemnează cele mai bune produse existente pe piața de preparate culinare și băuturi, câte două stele pentru produsele Bergenbier și Bergenbier Fără Alcool, singurele distincții oferite băuturilor alcoolice produse în România.
Superior Taste Awards este o competiție anuală la care au fost 1.239 de înscrieri internaționale în 2013.
„Ne motivează și ne bucură cele două stele primite pentru calitate și gust de la ITQI, pentru fiecare dintre cele două beri ale noastre, Bergenbier și Bergenbier Fără Alcool. Suntem singurii berari din România premiați de către ITQI anul acesta, fiind într-o categorie selectă, lângă beri recunoscute la nivel mondial pentru calitate și premiate tot cu 2 stele. Aceste distincții reconfirmă obiectivul nostru: acela de a face o bere de calitate, apreciată de consumatori”, declară Gabriela Bozdog, directorul fabricii Bergenbier.
Evenimentul Superior Taste Awards este organizat de ITQI (The International Taste & Quality Institute), cea mai importantă organizație independentă a Chefilor și Somelierilor dedicată testării și promovării preparatelor culinare și băuturilor din întreaga lume. Jurații, experți și lideri de opinie în desemnarea celor mai fine gusturi, au analizat produsele după un blind testing foarte riguros. Întregul proces are rolul de a diferenția produsele de calitate din întreaga lume prin oferirea distincției Superior Taste Awards. Juriul este format din 14 asociații europene de mare prestigiu: Maitres Cuisiniers – Franța și Belgia, Academy of Culinary Arts – Marea Britanie, Hellenic Chefs’ Association – Grecia, Academie Culinaire – Franța, Verband der Köche – Germania, Jeunes Restaurateurs d’Europe – Franța, Federación de Asociaciones de Cocineros – Spania, Federerazione dei Cuochi Italiana – Italia, Portuguese Chefs Association – Portugalia, Arets Kock of Sweden Suedia, Euro-Toques și Association de la Sommellerie Internationale (ASI).