Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

România a încasat peste 2,6 miliarde de euro de la Comisia Europeană

euroValoarea fondurilor structurale și de coeziune rambursate României în perioada 1 ianuarie -7 noiembrie 2013 a ajuns la peste 2,6 miliarde de euro. Suma menționată a fost rambursată în contul proiectelor derulate de beneficiarii din sectorul public și privat.

“Fondurile încasate de România în acest an, de peste 2,6 miliarde euro,  demonstrează eficiența măsurilor implementate, care au permis reluarea plăților de către Comisie pentru toate programele blocate în trecut, dar și asigurarea plăților către beneficiari. Subliniez că suma rambursată în acest an este mai mare decât cea încasată în perioada 2007-2012, în care România a atras doar 2,2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În perioada ianuarie – 7 noiembrie a.c., prin Programul Operațional Regional fost rambursată cea mai mare sumă – peste 726 milioane de euro. Pe locul al doilea se clasează Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane prin intermediul pentru care au fost rambursate fonduri în valoare de peste 625 milioane de euro. Prin Programul Operațional Sectorial Transport a fost returnată României o sumă de peste 514 milioane de euro, prin Programul Operațional Sectorial Mediu – peste 511 milioane de euro, iar prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice – peste 196 milioane de euro.

Valoarea fondurilor structurale și de coeziune returnate României de la începutul acestei perioade de programare și până la data de 7 noiembrie a.c. se ridica la peste 4,8 miliarde de euro, echivalentul a peste 25% din totalul fondurilor structurale și de coeziune alocate. În același timp, valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României se ridica la peste 5 miliarde de euro, la data de 7 noiembrie a.c, rata de absorbție curentă depășind nivelul de 26%.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *