Search
Miercuri 13 Decembrie 2017
  • :
  • :

A treia ediție a Salonului Calului

A treia ediție a Salonului Calului – Salon du Cheval, eveniment anual dedicat tuturor activităților sportive, de divertisment și de show ecvestru din România, devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitației, grație noii sale formule mai ample, mai versatile și foarte creative. Evenimentul reia dubla formulă consacrată la primele două ediții, însă propune în premieră două zile de spectacol ecvestru (week-end-ul 27-28 septembrie), respectiv un maraton competițional dedicat disciplinelor echitației: 6 zile de concursuri naționale și internaționale de echitație de înalt nivel (29 septembrie -5 octombrie). Salonul Calului a pregătit, și de această dată, un impresionant program de spectacol ecvestru: parade, acrobații, voltije, “Pas de deux” – dans ecvestru, dresaj, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, demonstrații de ponei cu copii, proba sportivă “Ride & drive”, unde masinile și caii se întrec în viteză și frumusețe, concursul cu premii “Cel mai frumos costum retro de la hipodrom”, Cupa Salonul Calului etc.

Agenda include și câteva programe în premieră: demonstrație ecvestră și moto sau spectaculosul “Șut și gooooool!…din șa!” – meci de polo călare, curse de trap și de galop, demonstrație de atelaje în nocturnă, demonstrații Gighit etc. În perioada 29 septembrie -5 octombrie, partea competițională a Salonului Calului ridică semnificativ standardele sportive ale echitației din România, prin Concursul internațional de sărituri peste obstacole acreditat FEI CSI*, dar și prin circuitele VIP Tour, Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour. De asemenea, se va da startul unui concurs devenit tradițional: Concursul internațional de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului București – Bucharest Grand Prix, aflat la a patra ediție consecutivă. La startul modulului competițional și-au anunțat prezența în jur de 100 de cai din țară și din Europa, dar și specialiști de prestigiu precum arbitrul internațional Gilbert Rémy (Luxemburg), un vechi susținător al Salonului Calului.

ozanÎn perioada 29 septembrie-1 octombrie, clubul va găzdui un modul intermediar dedicat prezentărilor de cai și de produse ecvestre specifice, precum și pregătirilor pentru primirea sportivilor internaționali. “A treia ediție a este deplina confirmare și consacrare a unui eveniment complex și ambițios în România, care s-a transformat pe parcurs, așa cum ne-am dorit încă din faza de proiect, într-un brand românesc original și provocator. Față de primele două ediții, să le spunem de familiarizare a publicului cu frumusețea sportului nobil, am conceput această a 3-a ediție ca pe un regal al sportului ecvestru. Manifestările de înalt nivel competițional aflate în pregătire pentru ediția a treia, respectiv Concursul internațional de sărituri peste obstacole creditat FEI CSI*, Bucharest Grand Prix – Marele Premiu al Municipiului București, aflat la a 4-a ediție, anvergura tehnică și nivelul ridicat al probelor și al concurenților invitați la această ediție consacră Salonul Calului ca platformă sud-est europeană a echitației sportive“, a declarat dr. Ozana Moraru, președintele clubului Equestria (foto).

Organizat de clubul de echitație Equestria din Tâncăbești (Snagov), Salonul Calului și-a propus să consacre în România un model ce are temă de inspirație faimosul Salon du Cheval din Paris. Partenerii tradiționali ai evenimentului sunt, ca și la edițiile anterioare: Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Centrul oftalmologic Oculus, Audi, CA IMMO, Farmexpert, Romelectro, Jockey Club Român etc. Parteneri media: Antena 3, Gazeta Sporturilor, Ziare.com, Business24.ro, Luxury, Photo Magazine, City Compass, Romania-Insider.com, The Money Magazine, The Intelligent Life – The Economist, Tonica, Senso Tv, totuldespreanimale.ro, dalar.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *