Search
Joi 13 Iunie 2024
  • :
  • :

Compania de tehnologie Tailent are doi noi executivi, Laurent Binetti și Dragoș Mateescu

Tailent, companie românească de tehnologie cunoscută pentru dezvoltarea de roboți software inteligenți și pentru democratizarea accesului la soluții de Robotic Process Automation (RPA), își consolidează echipa de top management cu doi executivi, ca parte a strategiei sale de accelerare a expansiunii și de intensificare a prezenței globale. Începând din septembrie, Laurent Binetti se alătură în calitate de Board Advisor for Strategy și Dragoș Mateescu devine Head of Business Development, se arată într-un comunicat al companiei.

Este timpul ca tehnologia RPA să devină mai accesibilă. Acum, mai mult ca oricând, economia globală are nevoie de instrumente fiabile și ușor de utilizat în orice business, la un preț corect. Din București, epicentrul RPA din Europa, Tailent își intensifică strategia pentru a revoluționa modul în care oamenii lucrează, asistați de roboți software inteligenți la prețuri accesibile, și mă bucur să fac parte din această misiune.

Laurent Binetti, noul Business Advisor for Strategy al Tailent

Cu know-how și expertiză amplă în industria IT, Laurent Binetti se va concentra pe strategia comercială globală a Tailent, cu scopul de a consolida poziția companiei pe harta RPA la nivel mondial și de a construi baza de clienți internaționali. În rolul de Business Advisor for Strategy, Laurent Binetti își va valorifica experiența în dezvoltarea și gestionarea de linii importante de business, cu accent pe canalele de vânzări pentru clienții IMM și corporate în cadrul Tailent.

Anterior, timp de mai bine de 20 de ani, Laurent Binetti a făcut parte din echipa de conducere a Dell din regiunea EMEA, cel mai recent în rolul de vicepreședinte și director general în sfera canalelor de vânzări Dell. Laurent a extins prezența companiei în noi zone geografice și a dezvoltat noi produse și servicii. El a activat și în alte roluri în companii mari, cum ar fi CEVA Logistics, unde a ocupat poziția de Chief Commercial Officer.

În plus, din poziția de Head of Business Development al Tailent, Dragoș Mateescu va avea un rol în extinderea companiei prin parteneriate globale și alianțe tehnologice. Dragoș se va concentra pe accelerarea prezenței globale a Tailent prin experiența sa în gestionarea strategiilor de dezvoltare a afacerilor și a vânzărilor, a canalelor și echipelor în companii precum Dell sau ICL (Fujitsu Services).

La Dell, Dragoș Mateescu a început în funcția de Country Manager pentru regiunea Balcanilor în 2003. Ulterior, a preluat alte roluri precum cel de Country Manager pentru Turcia, Director Regional de Vânzări pentru CEE Comercial sau Director Regional pentru Dezvoltare și Integrare Comercială CEE, cu accent pe consolidarea și extinderea business-ului.

Ecosistemul de parteneri Tailent este esențial pentru a susține clienții să adopte și să extindă tehnologiile RPA, oferind angajaților posibilitatea să se concentreze pe inovație și activități relevante. Întreprinderile mici și mijlocii din întreaga lume trebuie să accelereze digitalizarea afacerii, iar roboții software se dovedesc a fi extrem de valoroși în creșterea eficienței operaționale. Abia acum începem să asistăm la această transformare revoluționară a muncii.

Dragoș Mateescu, noul Head of Business Development al Tailent

RPA este o industrie care s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, iar România a devenit deja un important furnizor global de soluții bazate pe această tehnologie.

Cu Laurent și Dragoș în echipă, ne accelerăm planurile ajutând companiile să angajeze roboți care să se ocupe de munca plictisitoare a colegilor din echipă. Angajații vor beneficia de suportul tehnologiei RPA pentru a lăsa sarcinile plictisitoare și repetitive pe seama roboților software inteligenți și se vor putea implica în activități mai creative care să le pună mai bine în valoare competențele și expertiza.

Mario Popescu, CEO-ul Tailent

Tailent are ca scop să democratizeze accesul la roboți software inteligenți, în special pentru IMM-uri, și să schimbe paradigma conform căreia tehnologia RPA este rezervată doar corporațiilor. Roboții software pot fi instruiți cu ușurință pentru a fi utilizați imediat în orice companie, indiferent de dimensiune sau industrie, și sunt gata să lucreze alături de echipele existente.