Search
Vineri 21 Ianuarie 2022
  • :
  • :

ASF: Toate documentele pentru autorizarea fimelor, într-o pagină de site

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat un instrument online care facilitează procesul de autorizare pe piața financiară non-bancară.

Acest demers face parte din strategia ASF de digitalizare a activității sale și reprezintă un important pas înainte în relația Autorității cu entitățile pe care le supraveghează, se arată într-un comunicat al instituției.

Noua secțiune a rubricii Autorizări, găzduită pe site-ul Autorității, pune la dispoziția celor interesați o listă cu toate documentele necesare în procesul de autorizare pe toate cele trei piețe, precum și cu toate actele normative care guvernează acest proces.

“Așa cum am promis la preluarea mandatului, aducem soluții noi, digitale, pentru a veni atât în sprijinul cetățenilor, cât și al companiilor. ASF trebuie să fie o instituție care să lucreze în interesul consumatorului, iar acest nou instrument online reprezintă unul dintre proiectele pe care le-am realizat în acest sens”, a declarat președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu.

Acesta a precizat că, în perioada următoare, noua secțiune online destinată procesului de autorizare va avea noi valențe, devenind un portal interactiv, unde vor putea fi încărcate documente și vor putea fi utilizate semnăturile electronice.

“ASF se transformă într-o instituție suplă, modernă, digitală. Interacțiunea dintre noi și stakeholderi trebuie să fie doar la un click distanță“, a conchis Nicu Marcu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *