Search
Vineri 19 August 2022
  • :
  • :

Wolf Theiss a asistat Raiffeisen la o emisiune de obligațiuni de 1,2 mld. lei

Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank S.A. (România), în calitate de Emitent, cu privire la emisiunea de Obligaţiuni Verzi Eligibile Nepreferenţiale de tip Senior în valoare de 1,2 miliarde de lei, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligațiuni în lei a unui emitent român la data de 4 iunie 2021, având un cupon anual fix de 3,793%.

Raiffeisen Bank S.A. (România) a lansat, la data de 4 iunie 2021,  o emisiune de obligațiuni verzi nepreferenţiale de tip senior pentru a finanţa proiecte verzi eligibile în vederea tranziţiei către o economie durabilă. Emisiunea de obligațiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi are o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de lei, o scadenţă de 7 ani şi un cupon fix de 3,793% pe an. Cu o cerere de aproximativ 1,35 miliarde de lei, subscrierile au depăşit valoarea plasamentului de aproximativ 1,35 ori. Obligaţiunile urmează să fie eligibile MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), pe baza confirmării din partea Băncii Naţionale a României.

Plasamentul de obligaţiuni a fost coordonat de Raiffeisen Bank International AG şi Raiffeisen Bank S.A. (România) în calitate de manageri principali.

Raiffeisen Bank S.A. (Romania) a fost asistată, din perspectiva legii române, de o echipă  de experţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, formată din Andreea Tudorache, Claudia Chiper, Nevena Skocic, Nikolaus Dinhof, Sebastian Prakljacic şi Alex Haas.

În ceea ce priveşte aspectele de drept german, Raiffeisen Bank S.A. (România) a beneficiat de consultanţă din partea Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte, prin partenerii Stephan Pachinger şi Christoph Gleske şi asociaţii Christian Joellinger, Birgit Schulz şi Benedikt Graf.

Wolf Theiss este una dintre marile firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.