Search
Vineri 26 Noiembrie 2021
  • :
  • :

Asistat de PwC România, grupul Arobs a cumpărat Berg Computers

Echipa de fuziuni și achiziții a PwC România a intermediat tranzacția prin care Arobs Transilvania a achiziționat dezvoltatorul de software Berg Computers și a asistat vânzătorul pe tot parcursul procesului.

În calitate de consultanți ai vânzătorului, echipa PwC coordonată de George Ureche, M&A Leader, a acordat asistență de la identificarea investitorilor potențiali și marketingul oportunității de investiție către aceștia, până la negocierea documentelor tranzacției din perspectivă financiară.

Ne bucurăm să finalizăm această tranzacție extrem de competitivă cu un cumpărător român și să contribuim astfel la consolidarea pieței locale de software sub umbrela unui jucător cu ADN antreprenorial, ale cărui valori și obiective devin active de portofoliu odată cu listarea la Bursa de Valori București. Sinergiile operaționale și complementaritatea capabilităților tehnice ale celor două companii sunt de natură să genereze valoare pe termen mediu și lung atât pentru acționari, cât și pentru angajați.

George Ureche, PwC

Procesul tranzacției a durat mai bine de jumătate de an și a fost finalizat săptămâna trecută, odată cu semnarea contractului de vânzare-cumpărare ce presupune exit-ul total al familiei Berg din business-ul Berg Computers, cu continuarea managementului companiei sub conducerea Rodicăi Berg, fost acționar majoritar.

“Tranzacția cu Berg Computers a fost în mare măsură facilitată de o echipă de management extrem de bine pregătită din partea vânzătorilor, în care sănătatea business-ului a fost completată de un sistem de raportare și de monitorizare a performanței extrem de riguros. Într-o piață în care lupta pentru resurse este una acerbă, Rodica Berg a construit un model de business sustenabil și predictibil. Ne bucurăm că am putut facilita o tranzacție cu un cumpărător care împărtășește aceleași valori” a spus Marina Pavel, Senior Manager PwC România.

Echipa de consultanți implicată în această tranzacție a fost formată din George Ureche, Director și M&A Leader, Marina Pavel, Senior Manager și Marius Brînceanu, Senior Associate.

“Sunt încântată de colaborarea cu PwC în această tranzacție și apreciez profesionalismul și dedicația echipei de consultanți în acest proiect. Mă bucur că am găsit în PwC partenerii potriviți pentru a finaliza o tranzacție de succes și a duce povestea Berg Computers mai departe, alături de un investitor care să ne poată susține dezvoltarea într-un mod accelerat“, a spus Rodica Berg, CEO Berg Computers.

Cu o istorie de 30 de ani, Berg Computers, fondată și condusă de familia Berg din Timișoara, este unul dintre cei mai agili dezvoltatori locali de software care au reușit ca, prin calitatea produselor și serviciilor oferite și prin cultura organizațională riguroasă, să penetreze piața extrem de concurențială a IT-ului românesc și să deservească un portofoliu impresionant de clienți. Berg Computers a finalizat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 13 milioane de lei și un EBITDA de 2,3 milioane de lei.

PwC este o rețea de firme prezentă în 156 de țări cu mai mult de 295.000 de profesioniști ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *