Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Smartphone, achiziție problemă. Doi români din trei nu ar scoate 1.500 de lei din buzunar

Mai puțin de o treime (31%) dintre români iau în considerare alocarea unei sume între 1.000 și 1.500 de lei pentru a achiziționa un smartphone în perioada următoare, relevă un studiu publicat de OPPO, companie din domeniul tehnologiei cu activitate la nivel global.

Potrivit aceluiași studiu, un sfert dintre respondenți sunt dispuși să plătească peste 2.000 de lei pe un smartphone, se arată într-un comunicat transmis de autori.

De asemenea, conform cercetării, 38% dintre utilizatorii români consideră brandul telefonului cel mai important factor diferențiator în achiziția telefoanelor din aceeași categorie de preț. Imediat după aceasta vine raportul preț-calitate, luat în considerare de 36% dintre românii care au participat la studiu, urmat de primirea unui cadou la achiziție, aspect de care țin cont peste 30% dintre cei intervievați.

Printre cele mai importante caracteristici la care sunt atenți utilizatorii români în alegerea unui smartphone se află performanța camerei foto-video, 62% dintre respondenți acordându-i o atenție deosebită. Autonomia bateriei și capabilitatea de încărcare rapidă a acesteia precum și memoria și capacitatea de stocare a dispozitivului, vin să completeze topul celor mai importante caracteristici care influențează alegerea produsului favorit pentru utilizatorul român.

La sondaj a participat un total de 781 de respondenți, dintre care 61% bărbați și 39% femei, preponderent din mediu urban – în proporție de 77%, restul de 23% locuind în mediu rural și cu un nivel de educație mediu-superior. Dintre aceștia, peste 62% au admis că au auzit de brandul OPPO.

Astăzi, grupul este prezent în peste 40 de țări și regiuni, având 6 institute de cercetare, 5 centre R&D la nivel global și un centru internațional de design la Londra. OPPO este totodată și prima companie care a comercializat smartphone-uri 5G pe piata din Europa. Compania colaborează cu peste 50 de operatori de telefonie mobilă din toata lumea pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor 5G la nivel internațional.