Search
Joi 13 Iunie 2024
  • :
  • :

UNBR: Consiliere pentru refugiații ucraineni care pleacă în Spania

Refugiații ucraineni care pleacă în Spania au la dispoziție o listă de contacte la care pot apela, se arată într-un comunicat transmis de Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR). Avocații români și spanioli sunt pregătiți să le oferă consiliere în caz de nevoie.

UNBR pune la dispoziție o listă de contacte în care sunt incluse barourile din Spania, primăria din Barcelona și trei ONG-uri care oferă sprijin pe teritoriul spaniol.

Documentul a fost tradus în ucraineană cu ajutorul Anei Lukyanchenko, avocat și membru al Think Tank-ului UNBR Avocați pentru Refugiați. Ana este refugiată în România din 24 februarie 2022, iar acum locuiește în Șeulia, județul Mureș. S-a oferit să lucreze ca traducător și să acorde sprijin legal conaționalilor ei.

„Ana și avocații români și spanioli – experți în dreptul migrației, dreptul refugiaților și al drepturilor omului – oferă sprijin juridic celor în nevoie și ajută la colectarea informațiilor legate de azil și imigrare din diferite țări. Aceștia sunt un prim punct de contact pentru refugiații care doar tranzitează România și caută protecție în alte state europene, în SUA sau Canada”, menționează comunicatul citat.

În prima zi a lunii aprilie, Consiliul Barourilor și Societăților de Drept din Europa – CCBE – a publicat o listă de contacte care să fie de ajutor atât refugiaților, cât și avocaților care oferă asistență juridică.

Documentul integral CCBE poate fi consultat AICI

Lista de contacte din Spania, în limba ucraineană: AICI

Lista de contacte din Spania, în limba română: AICI