Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care grupul ALPLA va prelua Wolf Plastics Verpackungen GmbH și, indirect, companiile Wolf Plastics Ambalaje SRL și J. Wolf Plastics Csomagolási és Recycling Kft. În această operațiune, atât achizitorul cât și grupul care vinde participațiile au capital majoritar austriac.
Grupul ALPLA este specializat în soluții de ambalare din plastic rigid, precum sisteme de ambalare, sticle, capace, componente produse prin injectare, preforme și tuburi. ALPLA produce articole din plastic rigid pentru ambalare, de exemplu preforme PET și sticle / recipiente, precum și ambalaje de plastic pentru produse alimentare, lapte și produse lactate, uleiuri și lubrifianți și produse farmaceutice.
În România, Grupul ALPLA comercializează preforme de polietilen tereftalat (PET), containere realizate prin modelare prin suflare extrusivă (EBM), sticle și canistre mono și multistrat, bușoane din plastic, picurătoare, capace și sisteme de dozare, tuburi printate și produse auxiliare.
Wolf Plastics Verpackungen GmbH comercializează în România, în principal, găleți (și produse auxiliare).
În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, se arată într-un comunicat al instituției.
Autoritatea de Concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Consiliul Concurenței este singura autoritate responsabilă cu aplicarea regulilor de concurență, având ca principală misiune protejarea consumatorilor de practicile ce pot distorsiona funcționarea pieței libere. Activitatea instituției se desfășoară pe două componente: una preventivă, de monitorizare și supraveghere a piețelor, și una corectivă, de sancționare a abaterilor de la un comportament concurențial normal.
În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei are rolul de autoritate naţională de contact în domeniul ajutorului de stat între Comisia Europeană, pe de o parte, şi instituţiile publice, furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat, pe de altă parte. Consiliului Concurenţei îi revine şi rolul de a reprezenta România în relaţiile cu organizaţiile şi instituţiile internaţionale de profil; de asemenea, este responsabil de relaţia cu instituţiile Uniunii Europene, potrivit prevederilor relevante din legislaţia europeană, şi cooperează cu alte autorităţi de concurenţă.