Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Cum a economisit un furnizor de energie electrică 1,7 milioane de dolari

Colonial Pipeline, furnizor de energie electrică având 400 de stații, a economisit 1,7 milioane de dolari – reprezentând o rentabilitate a investiției de 135% – prin utilizarea Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks, potrivit unui studiu comandat de Total Economic Impact™ (TEI) realizat de Forrester Consulting.

În urma unui interviu cu clientul, Forrester a calculat economia pe baza beneficiilor, costurilor și riscurilor asociate investiției, înainte de a proiecta o analiză financiară de trei ani. De la implementare, compania intervievată s-a confruntat cu zero incidente de securitate ca urmare a succesului soluției.

Pentru a atinge nivelul de economie de 1,7 milioane de dolari, Forrester a luat în considerare riscul redus de breșe de securitate cibernetică, riscul redus de deteriorare a echipamentelor și îmbunătățirea programului de gestionare a activelor în raport cu costul licențelor Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks și costul instruirii angajaților pentru a învăța toate funcțiile soluției.

Amenințările cibernetice devin tot mai sofisticate și pot avea consecințe grave. Recentul atac cibernetic asupra Colonial Pipeline din SUA, care a dus la o întrerupere de șase zile, subliniază potențialul dăunător al atacurilor asupra infrastructurii critice. Este clar că business-urile din sectorul industrial trebuie să se asigure că există măsuri de protecție stricte.

Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky

Reducerea riscului unei breșe de securitate cibernetică și reducerea costurilor cu potențiala avariere a echipamentelor au fost calculate la o valoare de 2,9 milioane de dolari pe parcursul a trei ani, în timp ce costul licențelor și al instruirii a fost calculat la totalul de 1,2 milioane de dolari în aceeași perioadă.

Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks oferă vizibilitate asupra activelor industriale, oferind alerte în caz de potențiale amenințări. Platforma realizează acest lucru prin descoperirea activelor, monitorizarea rețelei și controlul integrității și detectarea intruziunii, toate fără a afecta continuitatea și fără a avea o influență dăunătoare asupra proceselor critice.

Studiul Total Economic Impact ™ (TEI), aici.