Search
Joi 20 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat reunește la start instituții publice, firme, ONG-uri și jurnaliști

ECOTIC lansează a XIII-a ediție a concursului Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, într-o nouă structură ce vizează două categorii de înscrieri și nominalizări: proiecte dedicate protecției mediului și personalitatea de mediu a anului.

Ediția de anul acesta va recunoaște și implicarea jurnaliștilor în promovarea protecției mediului, prin oferirea unui premiu special dedicat acestora, informează un comunicat transmis de organizatori.

Concursul premiază proiecte care au un impact pozitiv asupra comunității în ceea ce privește conservarea mediului înconjurător. Până acum, peste 600 de proiecte au fost înscrise în cei 12 ani de concurs.

Înscrierile și nominalizările se pot face până pe 25 noiembrie pe platforma dedicată competiției.

Se poate înscrie în concurs orice instituție publică, de învățământ, companie, ONG care a dezvoltat inițiative sau proiecte care au vizat protecția mediului începând cu ianuarie 2020. De asemenea, jurnaliștii care au realizat materiale scrise, video, audio pe teme sau proiecte din acest domeniu se pot înscrie prin formularul dedicat.

Anul acesta organizatorii apelează la publicul larg pentru a semnala proiecte și personalități care contribuie la protecția mediului înconjurător. Așadar, publicul larg poate nominaliza pe website-ul dedicat orice inițiativă sau personalitate de mediu care merită să fie premiată și ulterior promovată ca exemplu de bună practică.

Nominalizările și înscrierile se pot transmite până pe 25 noiembrie 2021, urmând ca jurizarea și premierea să aibă loc în luna decembrie.

Ediția de anul acesta va desemna 5 câștigători: 3 câștigători la categoria Proiecte, 1 câștigător la categoria Personalitatea de Mediu a Anului, 1 câștigător la categoria Premiul Special dedicat Jurnaliștilor.

Regulamentul concursului este disponibil aici.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora. Asociația gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a aproximativ 700 de producători și importatori afiliați.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *