Search
Joi 20 Ianuarie 2022
  • :
  • :

PBC Attorneys-at-Law a câștigat un proces de 2,2 mil. lei împotriva ANAF

PBC Attorneys-at-Law a anunțat că a reprezentat „cu succes” un client activ pe plan național în domeniul serviciilor de trade marketing, respectiv al serviciilor de BTL și evenimente, într-un litigiu cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Litigiul a avut ca obiect anularea unei decizii de instituire a măsurilor asigurătorii pentru suma de 2.174.177 lei și a procesului-verbal care a stat la baza acestuia.

Litigiul a fost condus de o echipă de avocați formată din Adriana Crai – Managing Partner și Sebastian Drumaru – Managing Senior Associate

Echipa de avocați a obținut în prealabil, în fața instanței de fond (în anul 2018) suspendarea executării deciziei de instituire a măsurilor asigurătorii și anularea aceluiași act administrativ fiscal.

Prin hotărârea pronunțată la începutul anului 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Administrare Fiscală împotriva sentinței de fond pronunțată de Curtea de Apel București, atât în ceea ce privește soluția asupra suspendării executării actului, cât și asupra fondului pricinii.

Printre particularitățile speței, instanțele au reținut încălcarea dispozițiilor art. 105 ind. 1 din Vechiul Cod de Procedură Fiscală, validând susținerile invocate de echipa PBC, în sensul constatării imposibilității de a se realiza o reverificare a companiei în cadrul controlului Antifraudă și stabilirii unei alte calificări fiscale cu privire aceleași aspecte pentru care se finalizase, cu doar câteva luni înainte de emiterea deciziei de măsuri asigurătorii, un control fiscal de fond.

„Atât în sala de consiliu cât și în cea de judecată, avocații PBC Attorneys-at-Law găsesc cele mai bune soluții legale pentru a transforma orice criză într-o oportunitate și orice oportunitate într-un succes”, se arată într-un comunicat transmis de compania de avocatură. „Prin integrarea domeniilor sale de practică și angajarea avocaților cu expertiză și cunoștințe complexe, firma de avocatură PBC Attorneys-at-Law oferă o abordare multidisciplinară clienților care se confruntă cu provocări sau oportunități de natură juridică”, menționează documentul citat.

Potrivit comunicatului, partenerii fondatori ai companiei – Paul Pop, Traian Briciu și Adriana Crai – au 25 de ani de experiență în cazuri mari de soluționare a litigiilor, precum și în real-estate, fuziuni și achiziții, achiziții publice, fiscalitate, drept comercial, proprietate intelectuală și dreptul muncii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *