Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Târgu Jiu: 20 de troleibuze noi în valoare de peste 9 milioane de euro

11 troleibuze Trollino 12 au început să fie livrate în municipiul Târgu Jiu în baza contractului în valoare de aproape 4,5 milioane euro, semnat la începutul anului cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației de producătorul Solaris Bus & Coach.

Totodată, compania producătoare anunță și semnarea unui nou contract cu municipiul Târgu Jiu pentru livrarea a încă 9 troleibuze Trollino 12, în valoare de 4,8 milioane euro, valoarea unui vehicul Trollino 12 fiind de 534.000 de euro. Livrarea acestora este programată pentru anul 2022. Comparativ cu cele 11 troleibuze contractate anterior, aceste 9 troleibuze beneficiază în plus de baterii de tracțiune pentru situații de urgență cu o capacitate superioară, ce oferă o autonomie de peste 20 km în lipsa contactului cu linia de electricitate, se arată într-un comunicat al companiei.

Troleibuzele Solaris Trollino 12 ce urmează să fie livrate în oraș au o lungime de 12 metri și sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în oraș, acestea nu generează nicio emisie poluantă, urmând astfel tendințele de la nivel european privind reducerea emisiilor în mediul urban.

Vehiculele sunt dotate cu aer condiționat și încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video și un sistem de numărare a pasagerilor, menționează comunicatul citat. Fiecare troleibuz poate transporta până la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane așezate.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediaș și Târgu Jiu, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrare în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. În cei 25 de ani de existență, compania a realizat peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de orașe europene. În prezent, Solaris este lider de piață pe segmentul de e-mobilitate în transportul public, grație gamei sale de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate. În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.