Search
Vineri 26 Noiembrie 2021
  • :
  • :

Companii agricole din Teleorman, preluate de luxemburghezi

Consiliul Concurenţei a anunțat, într-un comunicat, că a autorizat tranzacția prin care grupul AMC Capital IV Scsp din Luxemburg preia compania Agrinatura SRL şi, implicit, firmele pe care aceasta le controlează: Silosud SA, Agrifarm Aliprod SRL, Agroservice Piatra SA, Independenta G&T Prest SRL, Agrinatura Serv SRL, Agronica SRL şi Agritac SRL, toate din județul Teleorman.

Grupul AMC Capital IV Scsp este prezent, în România, în industria de ambalaje, prin intermediul companilor Pet Star Holding SA şi Pet Star Recycling SRL.

Companiile preluate activează în domeniul cultivării cerealelor şi trading-ului de cereale şi fertilizatori.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, menționează comunicatul citat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Consiliul Concurenței este singura autoritate responsabilă cu aplicarea regulilor de concurență, având ca principală misiune protejarea consumatorilor de practicile ce pot distorsiona funcționarea pieței libere. Activitatea instituției se desfășoară pe două componente: una preventivă, de monitorizare și supraveghere a piețelor, și una corectivă, de sancționare a abaterilor de la un comportament concurențial normal.

În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei are rolul de autoritate naţională de contact în domeniul ajutorului de stat între Comisia Europeană, pe de o parte, şi instituţiile publice, furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat, pe de altă parte.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *