Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Prima firmă românească listată pe platforma Seedrs

iFactor, soluție digitală inovatoare de finanțare pentru IMM-uri, primește finanțare din partea ROCA X și devine prima companie românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.

Finanțarea va susține dezvoltarea iFactor și a serviciilor sale care oferă investitorilor privați din Europa posibilitatea tranzacționării unei noi clase de active.

Cosmin Curticăpean, CEO iFactor

„Am ales ROCA X ca partener principal datorită afinității pe care o avem cu liniile de business ale brandurilor Impetum Group, prin sinergiile care devin posibile odată cu această asociere”, a declarat Cosmin Curticăpean, CEO și cofondator iFactor. „În plus, avem o viziune comună, care ne propulsează în atingerea țintelor noastre. Expertiza grupului Impetum, în special în zona de distress (prin CITR și ROCA Investments) ne va ajuta nu doar să navigam printre obstacolele care sunt prezente în drumul unui fintech care dorește să scaleze rapid, dar în special în dezvoltarea produsului iFactor ca primă opțiune de finanțare a IMM-urilor aflate în zona de distress în urma crizei economice declanșate de COVID-19”, a mai spus Curticăpean.

Strategia de atragere de investiții a fost gândită sub forma unei sindicalizări care să compună atât investitori instituționali din zona de early stage din Romania (ROCA X și Smart Impact Capital), cât și business angels și investitori afiliați unor organizații precum TechAngels sau Transilvania Angels Network.

iFactor marchează o serie de premiere în piața din România și are deja o susținere importantă din partea investitorilor români și străini, dovedind un produs viabil și mai ales necesar in această perioadă. Este prima companie românească de pe piața de finanțare alternativă care poate activa și în zona de distress

Matei Dumitrescu, Senior Investment Partener ROCA X

iFactor este prima companie din Europa care folosește un prototip hibrid de furnizare de lichidități pentru companiile mici și mijlocii, și care a primit acceptul Băncii Naționale a României (BNR) ca și investitorii privați să investească în IMM-uri. Prin modelul de business pe care îl promovează, compania schimbă paradigma tradițională de finanțare, dintr-una preponderent concentrată pe mediul bancar, într-una digitală, centrată pe antreprenor. În prezent, compania operează pe piața din România. În 2021 vizează extinderea pe piața din Marea Britanie, iar într-un orizont de doi ani, are ca ținte Germania, Austria și Elveția.

iFactor este companie efervescentă în domeniul fintech, cu ambiția de a-și extinde serviciile în toată Europa, și suntem bucuroși că este prima companie listată  pe platforma noastră. Seedrs a sprijinit numeroase companii inovatoare și cu o creștere accelerată de la nivel european de-a lungul anilor, iar iFactor reprezintă primul nostru pas în susținerea reușitei ecosistemului românesc de startupuri.

Kirsty Grant, Chief Investment Officer Seedrs

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluționare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip.